„Šis jaunuolis man labai patinka, jis čia atėjo be baimės, be pagarbos ir nėra nusiteikęs nusileisti. Man jis primena puikius lenktynininkus tokius kaip Lewisas Hamiltonas ir Ayrtonas Senna. Galime matyti, kad kai kurie vyrukai jau dabar gerai pagalvoja prieš bandydami jį aplenkti. Kol kas jam tai pasiteisino, tad jis teisingame kelyje“, – kalbėjo T. Wolffas.

Vis dėlto vienas iš „Mercedes“ vadovų galvoja, kad M. Verstappeno agresyvus vairavimo stilius gali sukelti incidentą.

FIA kol kas jo nebaudė. Jis gavo pylos ankstesniuose pilotų pasitarimuose ir, tikėtina, susilauks kritikos kitame. Aš tik bijau, kad vieną dieną visa tai pasibaigs trenksmu į sieną. Kad ir kiek man patiktų jo vairavimas, vis dėlto tai yra pavojinga.“

J. Villeneuve‘as: M. Verstappeną saugo FIA

F-1 čempionas Jacquesas Villeneuve‘as pareiškė, kad „Red Bull“ pilotą M. Verstappeną saugo Tarptautinė automobilių federacija (FIA). Anot kanadiečio, tokią nuomonę leidžia susidaryti tai, jog jaunas olandas nėra baudžiamas už agresyvų elgesį trasoje.

M. Verstappenas vėl susilaukė kritikos po Belgijos GP lenktynių. „Ferrari“ pilotams Kimi Raikkonenui ir Sebastianui Vetteliui neįtiko jaunojo olando gynyba. Suomio teigimu, taip besielgdamas „Red Bull“ pilotas vieną dieną gali sukelti didelę avariją.

J. Villeneuve‘o teigimu, nors ir matydama sportininko nusižengimus trasoje, FIA nenori bausti M. Verstappeno.

„Problema yra FIA. Panašu į tai, kad federacija jį saugo. Jie nori, kad jis būtų žvaigždė“, – savo nuomone dalinosi J. Villeneuve‘as. - Prisiminkite lenktynes Vokietijoje. Tiesiojoje jis ne kartą keitė trajektoriją. Todėl Nico pražiopsojo stabdymo tašką. Abu išvažiavo per plačiai, bet teisėjai nubaudė Nico. Nors tai nebuvo jo kaltė.
Akivaizdu, kad kažkas yra negerai. Tai mane siutina, bet taip jau yra. Prieš 20 metų kas nors būtų pastatęs jį į vietą.“

M. Verstappeno elgesys – nepriimtinas

J. Villeneuve‘as nėra sužavėtas greitai kylančia F-1 žvaigžde. Kanadiečio teigimu, M. Verstappeno elgesys Belgijoje vykusiose lenktynėse buvo tiesiog nepriimtinas.

„To buvo per daug. Tai buvo lyg GP2 lenktynės. Kiekvienas patyręs pilotas žino, kad, jei įveiki posūkį vidine trajektorija, incidento tikrai nepavyks išvengti. Ten tiesiog nėra tam vietos. Tu tai puikiai žinai. Jei blogai startuoji, turi su tuo susitaikyti. Bet ne tai buvo blogiausia. Blogas buvo jo elgesys po lenktynių. Jis skundėsi, kad kiti sugadino jam lenktynes.

Nusiramink. Puikiai žinai, kad rizikavai ir ta rizika nepasiteisino. Tu sugadinai ne tik savo, bet ir kitų lenktynes. Nieko tokio, toks gyvenimas. Tačiau jo elgesys buvo tiesiog nepriimtinas. Tai ką jis padarė gindamasis nuo Kimi ir Vettelio... Nusiramink, nes ką nors pražudysi.“

Sportininkai turi gerbti vienas kitą

J. Villeneuve‘as pasisako už atkaklią ir kietą kovą trasoje. Tačiau kanadiečio teigimu, M. Verstappeno elgesys Belgijoje kėlė pavojų kitiems.

„Jam nerūpi, ką apie jį galvoja kiti. Nematau tame nieko blogo. Tačiau nedidelė pagarba vis dėlto turi egzistuoti, kadangi visi lenktyniauja toje pačioje trasoje. Sportininkai turi gerbti vienas kitą. Kaip sakė Kimi: lenktynėse turi vykti gera, kieta, bet sąžininga kova. Puikiai žinome, kad gera ir kieta kova trasoje patinka visiems. Bet sportininkai turi gerbti vienas kitą.

Negali kitų stumti už trasos ribų ar priversti juos stabdyti tiesiojoje. Tai labai pavojinga. Prieš 20 metų sportininkai tokius dalykus aiškindavosi tarpusavyje. Dabar to niekas nebedaro, nes nenori prarasti savo licencijos. Tik ne dabar, tik ne šioje politinėje aplinkoje. To tikrai nebus.

Prisiminkite olimpines žaidynes. Vienas iš teisėjų neteko licencijos, tad dabar nebegali teisėjauti. Kažkas panašaus turėtų nutikti ir F-1, nes tai ką matėme Belgijoje buvo tiesiog nepriimtina.“