Dėl to naujo „Toro Rosso“ automobilio prezentacija buvo atidėta iki antrų bandymų Barselonoje, tačiau ekipos vadovas F. Tostas dabar patvirtino, kad naujas STR11 su pernai metų „Ferrari“ jėgaine bus paruoštas pirmai bandymų sesijai, tačiau jis bus nudažytas laikinomis spalvomis.

Formulėje-1“ komandos susiduria tik su dviem didelėmis problemomis – arba trūksta pinigų, arba – laiko. Mes atsiliekame, bet dėl to neaukosime važiuoklės išdažymo kokybes, todėl naują mūsų automobilį pristatysime vasario 29-ą dieną Barselonoje, prieš prasidedant antriems priešsezoniniams bandymams.

Vienintelė priežastis, dėl kurios mes atidėjome pristatymą, yra ta, kad mes dirbame labai įtemptu grafiku, norėdami viską laiku suspėti. Nežiūrint į labai vėlyvą sprendimą pereiti prie „Ferrari“ jėgainių, mūsų specialistai fantastiškai su viskuo susitvarkė – mašina jau beveik iki galo paruošta ir viskas vyksta pagal grafiką.

Ar mašina per pirmus bandymus bus juoda? Ne, ji bus mėlyna. Juoda spalva naudojama laidotuvėse, o mes nieko nežadame laidoti.

Mus labai patinka bendradarbiauti su „Ferrari“, buvusi mūsų bendra patirtis itin sėkminga. Mes gavome jėgaines, kurias „Ferrari“ naudojo praėjusio sezono pabaigoje ir mus tai yra didelis žingsnis į priekį, todėl su optimizmu laukiame naujo sezono pradžios“, - sakė F. Tostas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.