Specialiai paruoštoje trasoje jaunasis olandas atliko demonstracinį važiavimą, kurį stebėjo daugiau nei trys tūkstančiai žmonių.

Dar prieš renginį „Red Bull“ komandos mechanikai susidūrė su rimtais iššūkiais. Pastarieji turėjo F-1 automobilį sureguliuoti taip, kad juo būtų galima važiuoti slidinėjimui, o ne automobilių lenktynėms pritaikytoje vietoje. Vienas iš išskirtinių bruožų – ant ratų atsiradusios grandinės.

M. Verstappenas prisipažino, kad tai buvo išskirtinis įvykis ne tik susirinkusiems žiūrovams, bet ir jam pačiam.

„Tai buvo tikrai šaunu ir itin smagu. Išlaikyti automobilį tokioje trasoje buvo tikrai sunku. Tai buvo rimtas iššūkis“, – sakė M. Verstappenas.

Toro Rosso“ komandai priklausantis olandas didesniame kaip 1600 metrų aukštyje puikiu žiemos oru leido pajusti 2016 metų „Formulės 1“ sezono nuotaiką.

Trasoje, nužymėtoje slidinėjimo gairelėmis, minią džiugino „Red Bull Racing“ automobilio riaumojimas su kelis metrus į orą lekiantis sniegas.

„Ypatingas jausmas, kai važiuoji tai į viršų, tai į apačią ir matai tuos įspūdingus vaizdus. Automobilis daug sukiojasi, bet tai gerai, galima juo šiek tiek pažaisti“, - sakė F-1 lenktynininkas M. Verstappenas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.