„Pritarus daugumai, Pasaulio autosporto taryba suteikia įgaliojimus FIA prezidentui J. Todtui ir F-1 komercijos teisių valdytojui B. Ecclestone‘ui. Šie asmenys galės pateikti rekomendacijas ir priimti sprendimus susijusius su F-1 valdžia, jėgainėmis bei išlaidų mažinimu“, – teigiama pranešime spaudai.

Kiti sprendimai

Posėdžio metu taip pat buvo priimtas sprendimas dėl variklių tobulinimui skirtų taškų. Kitais metais kiekvienas iš gamintojų jų turės po 32. Tačiau 2017 metais jų skaičius sumažės iki 25.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, nuo kitų metų komandos prieš kiekvienas lenktynes galės rinktis kokios sudėties padangas jos norės naudoti varžybų metu. Į kiekvieną etapą „Pirelli“ atsiveš trijų skirtingų sudėčių padangas. Ekipos galės pasirinkti, kurias iš jų jos norės naudoti.

Nuo 2016 metų Virtualaus saugos automobilio (VSC) funkcija teisėjai galės pasinaudoti ne tik lenktynių, bet ir laisvųjų treniruočių metu. Tai turėtų padėti išvengti tų situacijų, kai dėl tam tikrų įvykių trasoje važiavimai yra laikinai sustabdomi.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.