L. Hamiltonas jau kitą savaitgalį JAV vyksiančiose lenktynėse gali užsitikrinti antrąjį čempiono titulą iš eilės ir trečiąjį savo karjeroje.

Nors praeityje čempionate dominavo tokie sportininkai kaip Michaelis Schumacheris ir Sebastianas Vettelis, B. Ecclestone'as dabar mano, kad tolimesnis L. Hamiltono ir „Mercedes“ dominavimas gali stipriai pakenkti „Formulei-1“.

„Dabar mūsų didžiausia problema yra ta, kad žmonės jau žino kas taps šių metų čempionu. Taip neturėtų būti. Kai žmonės atvyksta į lenktynes, jie nenori žinoti jų rezultatų varžyboms dar net neprasidėjus. Tai taisyklės, kurias norėčiau pakeisti“, – kalbėjo B. Ecclestone'as.

„Nors Lewisas ir yra itin talentingas, jo automobilis yra daug geresnis nei kitų. Tad jį nugalėti gali tik jo komandos draugas. Šiame sporte galbūt yra daugiau panašaus talento sportininkų, tačiau esant tokiai situacijai apie juos niekas nesužinos. Štai kas yra negerai.“

B. Ecclestone'as mano, kad taisyklės turi būti pakeistos taip, jog situaciją lenktynėse kontroliuotų ne komanda, o sportininkas: „Manau, kad dauguma mūsų techninių taisyklių yra per griežtos. Tai lyg senas namas prie kurio žmonės vis kažką lipdo, tačiau iš tikrųjų nežino kodėl taip daro. Šiuo atveju aš esu nemažiau kaltas nei kiti. Galbūt mums reikėtų pabandyti iš naujo. Manau, kad po starto pilotai situaciją turėtų perrimti į savo rankas. Jie neturėtų sulaukti jokios pagalbos ir patarimų iš komandos.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.