Iki šiol rimčiausiu pretendentu įsigyti didžiąją dalį F-1 akcijų buvo laikomas NFL komandos Majamio „Dolphins“ savininkas Stephenas Rossas ir „RSE Ventures“ konsorciumas. Tačiau varžybose dėl akcijų „China Media Capital“ (CMC) yra pasirengusi nurungti konkurentus pasiūlydama daug didesnę pinigų sumą.

S. Rossas bei jo konsorciumas artimiausiu metu ketina kreiptis į kontrolinį F-1 akcijų paketą valdančią „CVC Capital Partners“ ir pradėti derybas, kuriose dalyvautų ir sporto komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as.

Teigiama, kad S. Rossas įsigijęs F-1 akcijų ketina investuoti apie 500 mln. JAV dolerių. Panašią sumą investuotų ir Dieteris Hahnas, kurio kompanija dar ne taip seniai kovojo su B. Ecclestone'u teismuose. Tačiau tiek S. Rossą, tiek D. Hahną gali pranokti CMC, kuri yra ne tik pasirengusi už akcijas sumokėti įspūdingą sumą pinigų, bet ir investuoti į lenktynes daugiau nei 1 milijardą JAV dolerių.

CVC „Formulės-1“ akcijas įsigijo 2005 metais. Kompanija iš sporto kasmet uždirba didžiules sumas pinigų, o jos investicijos seniai atsipirko. Tad dabar CVC savo turimas akcijas gali parduoti be didesnės graužaties. Tiesa, kol kas nėra aišku ar CVC yra pasirengusi parduoti visas savo turimas akcijas ar norės dalį jų pasilikti sau.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.