Įdomybės šiose lenktynėse prasidėjo jau pirmajame posūkyje – apsisukęs Nico Hulkenbergas („Force India“) kliudė Maxą Verstappeną („Toro Rosso“), o paskui važiavęs Marcusas Ericssonas („Sauber“) nebespėjo sureaguoti ir susidūrė su pirmuoju lenktynininku.

M. Verstappenas išsisuko tik su pažeistu ratu, o kiti du pilotai buvo priversti pasitraukti iš lenktynių.

Saugos automobiliui sugrįžus į boksus, nesėkmė užklupo N. Rosbergą, kurio „Mercedes“ bolide sugedo akseleratoriaus pedalas, todėl sportininkas prarado galimybę apginti kvalifikacijoje iškovotą „pole“ poziciją.

Neilgai trukus, 13-ame rate, į barjerus rėžėsi „Lotus“ atstovas Romainas Grosjeanas. Kol trasa buvo tvarkoma, visi lenktynininkai vėl važiavo paskui saugos automobilį.



Lenktynių taip pat nebaigė ir šio savaitgalio nelaimėlis Carlosas Sainzas („Toro Rosso“) bei dėl taškų kovojęs Danielis Ricciardo.

Tačiau pats įdomiausias incidentas įvyko paskutiniame rate – dvi pozicijas praradusiam ir į penktą vietą nusiritusiam Sergio Perezui varžovai įteikė dovanėlę: ant podiumo užlipti troškęs pasikarščiavo ir posūkyje Kimi Raikkonenas („Ferrari“) įsirėžė į Valtterį Bottą („Williams“).

Pastarasis taip ir liko stovėti trasoje, o apdaužytas K. Raikonnenas iki finišo nuvažiavo penktas, tačiau tikriausiai teisėjai jį nubaus dėl sukeltos avarijos.


Ant podiumo kartu su L. Hamiltonu lipo Sebastianas Vettelis („Ferrari“) ir S. Perezas.

Dabar čempionate pirmaujantis L. Hamiltonas (302 tšk.) prieš į antrą poziciją šoktelėjusį S. Vettelį (236 tšk.) turi fantastišką, net 66 taškų, persvarą, o iki sezono pabaigos liko vos 4 etapai.


Lenktynininkų įskaita
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)