Ispanas „Formulėje-1“ debiutavo 2009 metais, Vengrijos GP metu. Tuomet, būdamas 19 metų amžiaus, J. Alguersuari tapo jauniausiu pilotu F-1 istorijoje. Šį rekordą šiemet pagerino Maxas Verstappenas, į F-1 įžengęs vos 17 metų.

2011 m. J. Alguersuari atsisveikino su „Formule-1“ pasitraukdamas ne tik iš „Toro Rosso“ komandos, bet ir iš „Red Bull“ jaunųjų pilotų programos.

Vėliau sportininkas dirbo „Pirelli“ pilotu bandytoju. O pernai ir šiemet startavo pirmajame „Formulės-E“ sezone. Ispanas sudalyvavo aštuoniose lenktynėse. Dėl sveikatos problemų J. Alguersuari buvo priverstas praleisti FE finalą Didžiojoje Britanijoje.

Madride (Ispanija) surengtoje spaudos konferencijoje sportininkas teigė, kad atlikti tyrimai parodė, jog rimtų problemų su sveikata jis neturi. Anot ispano, jis tiesiog nebeturi motyvacijos toliau lenktyniauti.

„Nusprendžiau sustoti, nes manau, kad mano gyvenime atėjo metas pokyčiams“, – sakė J. Alguersuari.

„Kažkas mano viduje man sako, kad turėčiau pasukti kitu keliu. Nusilpo ir jausmai mano merginai, kuri buvo su manimi visus tuos metus. Būdamas 25-erių metų nusprendžiau savo gyvenime pradėti naują etapą... Neberandu motyvacijos toliau lenktyniauti. Tačiau nesakau, kad su lenktynėmis tikrai viskas baigta“, – teigė jis.

J. Alguersuari startavo 46-eriose „Formulės-1“ lenktynėse. Geriausias sportininko pasiektas rezultatas – 2011 metais Italijos GP ir Korėjos GP varžybose iškovota septinta vieta.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.