„Lenktynėse Suzukoje pilotai sugebėjo išspausti maksimumą iš abiejų padangų mišinių ir padarė išvadą, kad vidutinės padangos yra pranašesnės šioje puikioje trasoje. Jei oras bus sausas, sekmadienį mes laukiame dviejų sustojimų taktikos iš daugelio komandų. Bet tai nėra garantuota“, - sakė P. Hembery.

„Po lietaus pirmą treniruočių dieną, per trečią treniruotę komandoms teko nudirbti labai didelį darbą. Suzukoje visuomet buvo galima taikyti keletą strategijų variantų, todėl dabar komandos išanalizuos visą surinktą informaciją. Bus stengiamasi suprasti, kaip dėl sustojimų skaičiaus ir optimalaus padangų darbo būtų įmanoma gauti pranašumą prieš kitus“, - aiškino „Pirelli“ sporto vadovas.

„Pirelli“ siūlomi strategijų variantai

Kadangi per kvalifikaciją pilotai važiavo sausa trasa tik vieną sesiją, komandos neturi pilnos informacijos apie padangų darbo ypatumus. O tai gali atsiliepti varžybų eigai.

Spėjama, kad visą 53 ratų distanciją pilotai įveiks su dviem sustojimais. Tokiu atveju optimaliausias variantas atrodytų taip: startas su vidutinėmis padangomis, dar vienas tokių pat padangų komplektas 16-18 ratuose ir perėjimas prie kietųjų padangų nuo 33-35 rato.

Schema su trimis sustojimais taip pat yra įmanoma, bet tai atimtų kiek daugiau laiko. Lietaus tikimybė yra pakankamai nemaža, todėl strategija privalės būti be galo lanksti.

M. Verstappenui skirta trijų starto pozicijų bauda

Už nesaugioje vietoje paliktą automobilį varžybų teisėjai „Toro Rosso-Renault“ komandos atstovui Maxui Verstappenui skyrė trijų starto pozicijų baudą.

Šeštadienį Japonijoje vykusioje kvalifikacijoje sportininkas susidūrė su elektronikos problemomis ir buvo priverstas sustoti. Teisėjai liko nepatenkinti tuo, jog sportininkas sustabdė ir paliko stovėti savo automobilį nesaugioje vietoje.

„Išvažiavęs iš 11-ojo posūkio 33 numeriu pažymėtas automobilis prarado galią. Sportininkas pasuko į kairę trasos dalį, saugesnę vietą. Tačiau prieš visiškai sustodamas pilotas pakeitė kryptį, pasuko į dešinę ir sustojo važiuojamoje dalyje. Dėl to buvo mojuojamos geltonos vėliavos. Tai taip pat trukdė kitiems trasa važiavusiems pilotams“, – teigiama teisėjų pranešime.

Kvalifikacijoje M. Verstappenas užėmė 15-ą vietą.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.