D. Kviatas nesusižeidė, tačiau dėl įvykusios avarijos anksčiau laiko baigėsi kvalifikaciniai važiavimai, kuriuose rusas liko dešimtas.

„Tai buvo naujoko klaida. Dviem ratais užvažiavau ant žolės ir viskas. Ten nebuvo plačios saugos zonos, tad žinojau kuo visai tai baigsis. Labai gaila dėl vyrukų. Pastarosios kelios savaitės nebuvo lengvos, o dabar jie vėl turės daug darbo“, – pasakojo D. Kviatas.

Jei komandai nepavyks sutvarkyti sudaužyto D. Kviato automobilio ir teks keisti važiuoklę, sportininkas rytojaus lenktynes turės pradėti iš techninės aptarnavimo zonos.

„Kol kas mūsų startinė pozicija yra dešimta. Sunku pasakyti, kaip viskas bus toliau“, - sakė D. Kviatas.

N. Rosbergas džiaugiasi pagerėjusia „Mercedes“ forma

„Pole“ poziciją Suzukoje iškovojęs Nico Rosbergas pasidžiaugė, kad po sunkaus savaitgalio Singapūre „Mercedes“ komandai pavyko susigrąžinti gerą formą.

Vokietis buvo greičiausias Japonijoje vykusioje kvalifikacijoje, kurioje antrą kartą šiemet įveikė komandos draugą Lewisą Hamiltoną. Trečioje vietoje likusį Valtterį Bottą vokietis pranoko 0,4 sek., o prieš savaitę Singapūre pergalę šventusį Sebastianą Vettelį daugiau nei puse sekundės.

„Visų pirma esu labai patenkintas pasiektu rezultatu. Po sunkaus savaitgalio Singapūre komandai puikiai pavyko atsitiesti. Turėjau puikų automobilį ir esu už tai labai dėkingas. Beveik visus ratus įveikiau taip, kaip norėjau. Tad esu patenkintas pasiektu rezultatu. Tai puiki vieta pradėti lenktynes“, – po kvalifikacijos sakė N. Rosbergas.

F-1 pilotai tik šeštadienį turėjo progą išbandyti savo automobilius sausoje Suzukos trasoje. N. Rosbergo teigimu, jis yra gerai pasiruošęs lenktynėms.

„Esu įsitikinęs, kad rytoj turėsiu gerą automobilį. Mes, kaip ir visi kiti, neturėjome galimybių tinkamai pasiruošti lenktynėms, tad rytoj galime pamatyti staigmenų. Ryte įveikiau kelias ilgas distancijas. Automobilio balansas buvo geras, neabejoju, kad rytoj viskas bus gerai.“

L. Hamiltonas: smagu, kad mes ir vėl priekyje

Lewisas Hamiltonas Japonijos GP kvalifikacijoje nusileido komandos draugui N. Rosbergui ir liko antras.

Mercedes“ pilotas nebuvo linkęs spėlioti, kas būtų nutikę, jei kvalifikacija nebūtų nutraukta dėl D. Kviato avarijos. Britas pasidžiaugė, kad po fiasko Singapūro GP pavyko grįžti į pirmąją starto eilę.

„Pirmajame greitame rate praradau šiek tiek laiko 11-ame ir paskutiniame posūkiuose. Nico šį savaitgalį buvo greitas, bet aš jaučiausi tikrai gerai paskutiniame rate. Tačiau dabar aš tik džiaugiuosi, kad D. Kviatas yra sveikas“, – kalbėjo L. Hamiltonas.

„Komanda neįtikėtinai sunkiai dirbo bandydama suprasti, kas nutiko praeitą savaitę. Šaunu, kad mes vėl priekyje. Gana keista matyti kai kurių konkurentų gerą tempą, bet labai smagu, kad mūsų automobilis šį savaitgalį yra ir vėl galingas“, - aiškino čempionato lyderis.

V. Bottas: trečia vieta - malonus siurprizas

„Williams“ pilotas Valtteri Bottas neslėpė esąs patenkintas Suzukoje vykusioje kvalifikacijoje iškovota trečia vieta.

Britų ekipa ir jos pilotai prieš savaite Singapūre vykusiuose važiavimuose negalėjo pasigirti gera forma. Tačiau atvykus į Japoniją „Williams“ pilotai vėl stojo į kovą dėl aukštų pozicijų. V. Bottas kvalifikacijoje aplenkė prieš savaitę pergalę šventusį Sebastianą Vettelį ir nusileido tik abiems „Mercedes“ pilotams.

„Mums tai yra labai geras rezultatas. Ši trasa stipriai skiriasi nuo Singapūro, žinojome, kad Suzukoje ji labiau tiks mūsų automobiliui. Atvykome čia jau susireguliavę automobilį sausai trasai, tad treniruotėse neturėjome daug darbo. Vis dėlto buvo labai sunku. Penktadienį lijo, o startinė pozicija čia yra itin svarbi. Tad iškovota trečia vieta – malonus siurprizas“, – sakė V. Bottas.

„Žinojome, kad čia būsime stipresni nei Singapūre. Ten išbandėme naujas detales. Jos daug efektyvesnės čia, greituose posūkiuose. Nuo pat pirmų treniruočių viskas klostėsi sklandžiai. Gerai padirbėjo, tačiau sekmadienį savo darbą turime atlikti puikiai.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.