Atsižvelgdamas į tai, kad sekmadienį pranašaujamas vėsesnis oras, N. Rosbergas per daug nesureikšmino treniruotėse pademonstruoto tempo.

Ne, aš nesu patenkintas. Automobilis trasoje nepasižymėjo stabilumu, buvo tikrai sudėtinga. Sekmadienį bus vėsiau, tad į viską turėtume žvelgti atsargiai. Šandien balansas buvo geras, bet tai nereiškia, kad taip bus ir sekmadienį. Balansas gali greitai pasikeisti. Viskas priklauso nuo temperatūros trasoje“, – pasakojo N. Rosbergas.

„Nežinau ką Lewisui pavyko nuveikti įveikiant greitą ratą, tačiau jo rezultatas neatspindi tikrojo tempo. Manau, kad jis yra arčiau. Aš tuo tarpu turiu atlikti savo namų darbus.“

K. Raikkonenas: turime daug darbo

Nepaisant laisvosiose treniruotėse užfiksuoto antro rezultato, Kimi Raikkonenas mano, kad jis ir „Ferrari“ komanda dar turi daug darbo.

Suomis pirmoje treniruotėje liko ketvirtas, tačiau antroje pasistūmėjo dvejomis pozicijomis į priekį ir važiavimus baigė antras.

K. Raikkoneno teigimu, labiausiai jam nerimą kelia ne itin geras tempas naudojant kietesnės sudėties padangas: „Ar esu patenkintas automobiliu? Sakykime, kad taip ir ne. Dėl nežinomų priežasčių turėjau problemų su kietesnės sudėties padangomis. Nežinau, ar tos problemos buvo susijusios tik su tuo vienu padangų komplektu. Tačiau įveikiant vieną greitą ratą su vidutinio kietumo padangomis viskas klostėsi gerai“.

„Stengėmės pasiekti geriausią rezultatą. Priklausomai nuo trasos, kartais situacija būna geresnė, kartais prastesnė. Diena nebuvo lengva, tačiau turėjome ko pasimokyti. Akivaizdu, kad turime nemažai darbo“, – pasakojo K. Raikkonenas.

M. Verstappenas: greičiu nusileidžiame tik „Mercedes“

Maxas Verstappenas mano, kad įveikiant ilgas distancijas jo atstovaujama „Toro Rosso“ komanda greičiu nusileidžia tik „Mercedes“ ekipai.

Penktadienį po pietų Silverstoune vykusiose antrose treniruotėse olandas liko septintas, tuo tarpu jo komandos draugas Carlosas Sainzas tenkinosi devinta vieta.

„Tik „Mercedes“ buvo šiek tiek greitesni už mus. Manau, kad įveikiant ilgas distancijas mūsų tempas buvo labai geras. Priešais mane važiavo „Mercedes“ automobilis ir jam nepavyko toli atitrūkti. Automobilio balansas buvo tikrai geras. Manau, kad lenktynėse galime būti labai stiprūs“, – sakė M. Verstappenas.

„Pirmoji diena mums praėjo tikrai gerai. Atsižvelgus į tai, kad pirmose treniruotėse trasoje praleidau nedaug laiko, esu patenkintas savo progresu.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.