Savaitgalis Austrijoje sportininkui prasidėjo ne itin sėkmingai. Britas ne kartą klydo treniruočių metu. Ne viskas klostėsi taip, kaip norėjosi, ir pirmose dvejose kvalifikacinių važiavimų dalyse.

Paskutinėje važiavimų dalyje L. Hamiltonas sugebėjo užfiksuoti gerą rezultatą ir pakilti į pirmą vietą. Tiesa, kiek vėliau bandydamas įveikti dar vieną greitą ratą, britas suklydo ir atsidūrė už trasos ribų.

Sportininkas neslepia, kad tuo metu galvojo, kad „pole“ poziciją praras ir jį aplenks komandos draugas Nico Rosbergas. Tačiau pastarasis nepasinaudojo proga, nes suklydo paskutiniame trasos posūkyje.

„Įvertinus sąlygas trasoje kvalifikacija buvo sunki visiems. Džiaugiuosi, kad trečioje važiavimų dalyje man pavyko užfiksuoti gerą rezultatą. Vėliau bandžiau važiuoti dar greičiau, tačiau paslydo automobilio galas“, – pasakojo L. Hamiltonas.

„Pradžioje dėl pozicijos nesijaudinau. Tuo metu labiausiai nerimavau dėl automobilio. Dariau viską, kad jis neužgestų. Tačiau po kurio laiko pagalvojau, kad greičiausiai praradau „pole“ poziciją.“

L. Hamiltonas mano, kad sekmadienį Austrijoje vyksiančiose lenktynėse „Mercedes“ gali tikėtis rimtesnio pasipriešinimo iš „Ferrari“: „Jie kol kas demonstruoja tikrai gerą tempą. Kaip ir „Williams“ atstovai. Mūsų laukia sunkios lenktynės. Nemanau, kad daugelis turės problemų su padangomis.“

N. Rosbergas galutiniu rezultatu nusivylė

„Mercedes“ pilotas N. Rosbergas po kvalifikacijos neslėpė nusivylimo galutiniu rezultatu.

Suklydus L. Hamiltonui vokietis turėjo puikią progą pagerinti brito rezultatą ir iškovoti „pole“ poziciją. Sportininkas užfiksavo geriausią laiką antrame sektoriuje, tačiau nesuvaldė automobilio paskutiniuose posūkiuose ir išlėkė už trasos ribų.

„Tiesą pasakius, nežinau kas nutiko. Priešpaskutiniame posūkyje šiek tiek išvažiavau už trasos ribų. Galbūt ta vieta vis dar buvo šlapia. O gal aš tiesiog persistengiau, nežinau. Tiesiog praradau automobilio kontrolę paskutiniame posūkyje. Esu tikrai nusivylęs“, – pasakojo antrą startinę poziciją iškovojęs N. Rosbergas.

„Prieš pradedant paskutinį greitą ratą žinojau, kad nuo Lewiso atsilieku 0,2 sek. Žinoma, tuo metu buvo tikimybė, kad jis pagerins savo rezultatą. Įveikus antrą sektorių važiavau 0,2 sek. greičiau, taigi tuo metu rezultatas buvo toks pat, kaip ir Lewiso. Žinojau, kad paskutiniuose posūkiuose turiu labiau rizikuoti, todėl ir persistengiau.“

M. Verstappenas: Austrijos GP ketiname pelnyti taškų

Maxas Verstappenas po puikaus pasirodymo Austrijos GP kvalifikacijoje tikisi pelnyti taškų sekmadienio lenktynėse. Jaunasis „Toro Rosso“ pilotas startuos iš 7-tos pozicijos. Jam pavyko aplenkti ne tik komandos draugą, bet ir motininės komandos „Red Bull“ lenktynininkus.

„Manau, kad visas savaitgalis kol kas buvo labai sėkmingas. Automobilis kvalifikacijoje veikė maksimaliai gerai. Treniruotėse mes daug nuveikėme atnaujindami automobilį, smarkiai progresavome. Tai tęsėsi ir kvalifikacijoje. Septinta vieta buvo geriausia, ką galėjome pasiekti. Šioje trasoje rasti papildomas 3 dešimtąsias sekundės dalis yra itin sudėtinga“, – kalbėjo M. Verstappenas.

Lenktynininkas yra įsitikinęs, kad agresyvesnė taktika neleis nusiristi rikiuotėje, kaip tai nutiko Ispanijoje: „Barselonoje padarėme klaidų, buvome per daug konservatyvūs taupydami padangas, galėjome išspausti daugiau. Be to, nuo to laiko pagerinome tempą. Net ir Kanadoje buvome ganėtinai greiti, tik negalėjome lenkti. O dabar startuosime iš geresnės pozicijos.“

K. Raikkonenas dėl nesėkmės kaltina „Ferrari“ komandą

„Ferrari“ pilotas Kimi Raikkonenas dėl prasto rezultato kvalifikacijoje kaltino italų ekipą.

Suomis savo pasirodimą baigė jau po pirmos važiavimų dalies ir liko tik 18-as. Sportininko teigimu, komanda jį per vėlai išleido į trasą ir neinformavo apie pasikeitusius planus.

„Iš komandos sulaukiau tam tikros informacijos. Akivaizdu, kad ji buvo klaidinga. Išvažiavus į trasą ir dariau tai, kas man buvo liepta. Tačiau manęs niekas neinformavo, kad pirmasis planas buvo tiesiog neįmanomas, taigi praradau vieną greitą ratą. Jie padarė klaidą ir į trasą mane išleido per vėlai“, – sakė nusivylęs K. Raikkonenas.

„Ferrari“ pilotas mano, kad jo laukia sunkios lenktynės. Sportininko teigimu, rimtų problemų gali kilti jau pirmuose posūkiuose: „Tai tikrai nėra ideali situacija. Mes turėtume būti daug aukštesnėje pozicijoje ir kovoti rikiuotės priekyje. Čia yra ilga tiesioji, tačiau startuojant iš žemos pozicijos, problemų gali kilti pirmuose posūkiuose. Tikimybė, kad nutiks kažkas blogo, yra gana didelė.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.