Susidariusia situacija pasinaudojo trečias tuo metu važiavęs Sebastianas Vettelis, kuris sumažino atsilikimą nuo N. Rosbergo.

Vokietis liko nepatenkintas, kad L. Hamiltonas vienu metu važiavo lėčiau. Anot sportininko, toks brito elgesys sugadino jo lenktynes.

„Įdomu girdėti iš Lewiso tai, kad jis galvojo tik apie save ir vienu metu važiavo lėčiau. Tai tikrai nebuvo būtina. Tačiau tai turėjo neigiamos įtakos mano lenktynėms. Mane pasivijo Sebastianas. Taip jam atsirado proga atlikti sustojimą greičiau už mane ir galbūt net pakilti viena pozicija aukščiau. Dariau viską, kad jo nepraleisčiau į priekį“, – sakė N. Rosbergas.

„Turėjau stebėti Sebastianą ir taip praradau daug svarbaus laiko. Lenktynių pabaigoje mano padangų būklė buvo visai prasta, kadangi paskutinė atkarpa su kitu padangų komplektu buvo ilgesnė. Esu nepatenkintas tuo, kas nutiko.“

Tuo tarpu L. Hamiltonas atsikirto tuo, jog ne jo darbas yra rūpintis kitais pilotais: „Jis niekada nebuvo prie manęs grėsmingai priartėjęs, tad nesuprantu, kas jam nepatinka. Ne mano darbas rūpintis Nico lenktynėmis ir stengtis, kad jis sėkmingai pasiektų finišą. Nekantriai laukiu komandos susirinkimo.“

L. Hamiltonas patenkintas puikiai susiklosčiusiu savaitgaliu

Kinijoje pergalę iškovojęs ir čempionate toliau pirmaujantis L. Hamiltonas po varžybų teigė esąs itin patenkintas puikiai susiklosčiusiu savaitgaliu.

Britas neturėjo rimtesnių problemų viso savaitgalio metu. Sportininkas buvo greičiausias visose laisvosiose treniruotėse, iškovojo „pole“ poziciją kvalifikacijoje ir triumfavo lenktynėse.

Lewisas Hamiltonas

„Komanda padirbėjo fantastiškai. Šaunu, jog visą savaitgalį viskas klostėsi sklandžiai. Tai, jog automobilis buvo gerai sureguliuotas, šiandien buvo itin svarbu. Galėjau kontroliuoti skirtumą tarp savęs ir Nico bei tausoti padangas ir tinkamai jas panaudoti tada, kada to labiausiai reikėjo. Lenktynių pabaigoje tikėjausi padidinti skirtumą, tačiau trasoje pasirodė saugos automobilis. Jis niekam nepagelbėjo. Tačiau svarbiausia tai, kad niekas nebuvo sužeistas“, - sakė L. Hamiltonas.

„Komanda puikiai padirbėjo. Po lenktynių Malaizijoje mums pavyko atsitiesti ir nugalėti šiose varžybose. Esu dėkingas visiems vyrukams, kurie dirbo ne tik čia garaže, bet ir gamykloje. Džiaugiuosi, jog šiandien puikiai atlikome savo darbą.“

S. Vettelis: „Mercedes“ buvo greitesni

Trečią vietą lenktynėse Kinijoje iškovojęs „Ferrari“ pilotas Sebastianas Vettelis teigė, kad paskutinėje varžybų atkarpoje priekyje važiavę „Mercedes“ lenktynininkai buvo tiesiog greitesni.

Vokietis nuo pat lenktynių pradžios stengėsi per toli į priekį nepaleisti „Sidabrinių strėlių“ atstovų. Sportininkas vieną iš sustojimų atliko anksčiau, taip tikėdamasis aplenkti bent Nico Rosbergą, tačiau to padaryti jam nepavyko.

S. Vettelis nenuleido rankų ir bandė kovoti toliau. Vis dėlto vokiečiui taip ir nepavyko Kinijoje įveikti „Mercedes“ pilotų, tad teko tenkintis trečia vieta.

Sebastianas Vettelis

„Manau, kad tai buvo geros lenktynės. Su minkštesnėmis padangomis atsilikome visai nedaug, bandėme juos spausti. Bandėme juos dar labiau paspausti atlikdami sustojimą anksčiau. Tačiau su kietesnėmis padangomis jie buvo greitesni, todėl jiems pavyko padidinti persvarą. Iškovota trečia vieta – puikus rezultatas. Esu labai tuo patenkintas“, – kalbėjo S. Vettelis.

Nors vokiečiui ir nepavyko iškovoti antros pergalės iš eilės, sportininkas teigia esantis patenkintas karjeros pradžia „Ferrari“ ekipoje: „Viskas gerai. Trejose lenktynėse lipome ant apdovanojimų pakylos. Žiemos pertraukos metu daug kas pasikeitė. Esu patenkintas darbu ir tikiuosi, kad mums dar pavyks labiau priartėti prie „Mercedes“.“

M. Verstappenas: gaila, kad nepavyko iškovoti taškų

Po lenktynių Kinijoje jaunasis Maxas Verstappenas neslėpė nusivylimo. Olandas pademonstravo puikų tempą, tačiau varžybas turėjo baigti anksčiau laiko dėl gedimo.

M. Verstappenas, likus 3 ratams iki finišo, važiavo aštuntoje vietoje, tačiau tuo metu sugedo „Toro Rosso“ automobilis.

"Formulės-1" etapas Kinijoje

„Visada malonu važiuoti pirmajame dešimtuke. Gaila, kad nepavyko iškovoti taškų“, – tvirtino 17-metis sportininkas.

Paklaustas, kuris lenkimo manevras jam patiko labiausiai, M. Verstappenas pasidžiaugė sėkmingai aplenkęs Marcusą Ericssoną: „Labiausiai įsiminė M. Ericssono lenkimas. Stabdžiau labai vėlai, pavyko užimti vidinę trajektoriją ir sėkmingai aplenkti. Žinoma, patiko visi lenkimai.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)