15 metų M. Schumacheris pernai lenktyniavo kartingais ir liko antras Europos „KF Junior“ čempionate. Vokietis nusileido čempionu tapusiam britui Enaamui Ahmedui.

Pernai lenktyniavęs kartingais, šiemet M. Schumacheris sės už vienviečio automobilio vairo.

„Pastaruosius kelerius metus jau tapo tradicija, jog Vokietijos „Junior“ klasės vicečempionui suteikiame progą padirbėti mūsų simuliatoriuje. Stebėjome Micką ne tik simuliatoriuje, bet ir Valensijoje vykusiuose bandymuose. Galų gale mums pavyko susitarti dėl sutarties. Tad šiemet jis lenktyniaus Vokietijos ADAC F-4 čempionate“, – sakė „Van Amersfoort Racing“ komandos vadovas Fritsas van Amersfoortas.

Įdomu tai, kad M. Schumacheris pasirinko „Van Amersfoort Racing“ komandą, nors tame pačiame F-4 čempionate dalyvaus ir „Mucke Motorsport“ ekipa, kurios vienas iš vadovų yra Micko dėdė Ralfas Schumacheris.

„Van Amersfoort Racing“ komandos garbę šiemet gins ne tik M. Schumacherio, bet ir A. Newey sūnus Harrisonas.

Pernai profesionaliai pradėjęs lenktyniauti 16 metų britas šiemet lenktyniaus ne tik Vokietijoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje, kur taip pat varžysis F-4 čempionate.

„Pastarosios kelios savaitės buvo pačios maloniausios šios komandos istorijoje. Jaučiamės itin pagerbti ir pamaloninti, jog tokie automobilių sporte gerai žinomi asmenys pasirenka mus ir patiki mums ugdyti du jaunus talentus“, – kalbėjo F. van Amersfoortas.

„Van Amersfoort Racing“ komanda šiemet taip pat vėl dalyvaus Europos F-3 čempionate. Būtent šiose varžybose pernai olandų ekipos garbę gynė Maxas Verstappenas, šiemet debiutuosiantis F-1 lenktynėse.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.