J. Alleno komentaras:

„B. Ecclestone apie naują Kataro etapą norėjo pranešti dar prieš Kalėdas, maždaug tuo metu, kai šioje šalyje buvo surengta baigiamoji FIA ir „Formulės-1“ pernai metų sezono apdovanojimų ceremonija. Bet tada paaiškėjo, kad tarp Bernie ir Bahreino GP etapo organizatorių yra susitarimas dėl savotiškos veto teisės, jei šiame regione bus bandoma surengti dar vieną F-1 etapą.

Vėliau B. Ecclestone pritaikė savo seną taktiką: jis leido Bahreinui ir Katarui patiems susitarti dėl lenktynių organizavimo, o po jų derybų, atrodo, buvo sudaryta speciali sutartis. Jos detalės paaiškės kiek vėliau, bet kaip teigia patikimi šaltiniai, visai įmanoma, kad Kataras įsipareigojo apmokėti abiejų etapų organizacines išlaidas.

Šių metų F-1 kalendoriuje yra 20 etapų, jame yra naujas Meksikos GP, o štai 2016 metais suplanuotos lenktynės Azerbaidžano sostinėje Baku. Be to, intensyviai dirbama, kad dar vienas etapas būtų rengiamas JAV. Jei į kalendorių bus įtrauktas dar ir Kataro etapas, tai gerokai padidins FOM pajamas, iš kurių apie 60 proc. atitenka komandoms. Kartu tokiais Bernie veiksmais yra „spaudžiami“ europiniai, tokie kaip Vokietijos GP, kuris turi problemų tiek su žiūrovais, tiek ir su finansais.

Nežiūrint į tai, kad „Formulė-1“ pastaraisiais metais aktyviai veržiasi į naujas Azijos rinkas, pati didžiausia „Formulės-1“ televizijos auditorija – daugiau kaip 60 proc. yra Europoje. Kritikai gali pareikšti, jog dauguma naujų etapų vyksta valstybėse, kuriose valdo labai abejotini režimai, tačiau B. Ecclestone ir FIA atkerta: sportui norint toliau vystytis, būtina plėsti geografiją, kadangi tai leidžia gauti nemažai papildomų pinigų. Diskusija šia tema vyks dar labai ilgai, tuo tarpu „Formulė-1“ vis labiau atitolsta nuo savo istorinės tėvynės – Europos.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.