Jas planuoja rengti ne jau egzistuojančioje trasoje, kur kasmet vyksta „MotoGP“ lenktynės, o Lusailo mieste, kuriame 2022 metais vyks Pasaulio futbolo čempionato finalas.

Šį projektą jau palaimino Kataro šeichas Tamimas Benas Hamadas Al Thani. Planus artimiausioje ateityje surengti F-1 lenktynes Lusaile teigiamai įvertino ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) viceprezidentas Nasseras Khalifa Al Attiyah, kuris taip pat yra Kataro automobilių federacijos vadovas. Pastarojo teigimu, „Formulės-1“ varžybos Katare geriausiu atveju gali būti surengtos 2016 metais.Tai, kad Kataras siekia savo šalyje surengti F-1 lenktynes, nepradžiugino Bahreino atstovų.

Kiek anksčiau sklido kalbos, kad pastarosios šalies atstovai turi veto teisę, tad gali sutrukdyti Katarui surengti F-1 lenktynes. Tačiau Bahreino F-1 projekto vadovas šeichas Salmanas bin Isa Al Khalifa paneigė, kad egzistuoja toks susitarimas su „Formulės-1“ vadovu Bernie Ecclestone'u.

„Viskas priklauso nuo to, kaip ponas B. Ecclestone‘as žiūri į draugystę, – sakė Salmanas bin Isa Al Khalifa. – Jis vertina tai, kad mes pirmieji Vidurio Rytuose žengėme žingsnį ir surengėme F-1 lenktynes. Tuo metu į kalbas apie turimą veto teisę rimtai nežiūrėčiau.“

„Manau, kad F-1 kultūra Vidurio Rytuose kasmet auga. Tačiau kas liečia dar vienas lenktynes mūsų regione, nemanau, kad esame tam pasiruošę.“

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.