Pagal reglamentą, jei rikiuotėje lieka mažiau nei 20 dalyvių, FIA gali prašyti ekipų-lyderių panaudoti trečią automobilį. Komandos turi būti įspėjamos prieš 60 dienų.

FIA svarstė, ar prašyti komandų papildyti rikiuotę prieš JAV GP lenktynes, kuriose nestartavo minėtosios ekipos. Vis dėlto buvo nuspręsta likti su 18 automobilių.

FIA prezidentas Jeanas Todtas nemato reikalo kitais metais naudoti trijų vienos komandos automobilių, nors F-1 gretose išlaikyti 10 ar daugiau komandų tikimybė vis mažėja.

„Galime vis tiek lenktyniauti su devyniomis komandomis – tai ne tragedija“, – mintimis dalijosi J. Todtas. - Prisimenu, kai „Moto GP“ pirmenybėse buvo 16 motociklų ir tai vis tiek buvo geros lenktynės.„Tai aišku – veiksmas daugiau vyksta rikiuotės priekyje nei pabaigoje“.

Vienas iš „Ferrari“ pergalių eros kalvių, o dabar FIA vadovas tikina, jog ši situacija normali F-1 istorijos dalis.

„Tai dalis F-1 istorijos. Turime ekipas, kurios čia yra istoriškai, komandas, kurios remiamos gamintojų. Jos ateina ir išeina, taip pat mažos komandos.

Nesu laimingas, kad „Marussia“ ir „Caterham“ turi problemų. Joms simpatizuoju, bet taip atsitinka visada. 2016 metais turėsime naują ekipą. Taigi, blogiausiu atveju kitąmet turėsime devynias komandas, o 2016-ais – dešimt.

Galbūt vėl turėsime pasiūlymą turėti dar vieną ar daugiau komandų. Norime padrąsinti ekipas ir rėmėjus, todėl turime pabandyti sumažinti išlaidas“, – pridūrė J. Todtas.

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.