Nereikia būti analitiku, kad išskirtumei esmę: kad ir kokie bebūtų gandai, F. Alonso santykiai su komanda smarkiai pablogėjo, o „Ferrari“ jau artimiausiomis dienomis turi apsispręsti, kaip komanda dirbs toliau jau be F. Alonso, kuris teisėtai buvo laikomas šios komandos lyderiu.

Italijos spauda su įvairiausiais niuansais svarsto šios šalies legendos – „Ferrari“ istorijos naujo etapo pradžią, nes mes per pastaruosius metus matėme esmines permainas šios komandos vadovybėje. Savo postą buvo priverstas palikti Stefano Domenicali, vėliau buvo atleistas vyriausiasis komandos motorų specialistas Luca Marmorini, užmokėjęs už nepakankamą automobilio greitį. O atėjus rudeniui, pasibaigė ilga ir sėkminga Lucos di Montezemolo karjera. Jo nuomonė išsiskyrė su dabartinio „Fiat Chrysler“ koncerno prezidento Sergio Marchionne požiūriu, kuris turi savitą žvilgsnį į „Ferrari“ vystymąsi.

Grįžtant prie gandų, neatmestina, kad Marco Mattiacci, naujasis „Ferrari“ komandos vadovas, kuriam S. Marchionne pavedė teisę formuoti naują F-1 komandos sudėtį, nuo kadrų pasikeitimų ir pradės.

Beje, tokį patarimą jam davė ir „Formulės-1“ veteranas, „Minardi“ komandos (dabar – „Toro Rosso“) steigėjas Giancarlo Minardi. „Norint įvykdyti „Ferrari“ komandos pertvarką, asmeniškai aš pradėčiau nuo lenktynininkų“, - sakė G. Minardi.

Vadinasi, pirmiausiai reikia galvoti apie tai, kad F. Alonso komandoje nebeliks.

Italų žurnalistas Andrea Galucci pateikė su situacijos vystymosi scenarijus. Jei F. Alonso pereina į „McLaren“, tikėtina, kad jo vietą užimtų Nico Hulkenbergas, praėjusiais metais su „Ferrari“ pasirašęs išankstinį ketinimų protokolą, dar iki to, kol buvo paskelbta apie Kimio Raikkoneno sugrįžimą į italų ekipą. O jei F. Alonso išeitų į „Red Bull“, tai vieninteliu natūraliu „Ferrari“ pasirinkimu būtų S. Vettelis.

Abu variantai yra savotiškai įdomūs. 27-erių metų N. Hulkenbergas jau seniai įrodė, kad gali būti labai greitu pilotu ir pasiekti maksimalaus rezultato nepriklausomai nuo sąlygų,. Būtent tuo pasižymi F. Alonso.

S. Vetteliui yra lygiai tiek pat metų, bet jis jau sugebėjo iškovoti 4 čempiono titulus, bet šiais metais jis ryškiai pralaimi komandos kolegai Danieliui Ricciardo, ir, suprantama, nori reabilituotis. Visai įmanoma, kad S. Vettelis yra pasirengęs naujam iššūkiui pereiti į „Ferrari“, kur jam reikėtų keletą sezonų „juodai“ dirbti, komandos žmones buriant aplink save ir formuojant patikimų specialistų grupę, kad vėliau galėtų kovoti dėl pergalių.

Kitais metais „Raudonųjų eržilų“ komandoje pasiliks suomis K. Raikkonenas, kuris šios komandos sudėtyje 2007 metais iškovojo F-1 čempiono titulą. Tai kol kas lieka paskutiniu šios komandos aukštu pasiekimu „Formulės-1“ istorijoje. Jei F. Alonso išsiskirs su „Ferrari“, tai gali tapti papildomu stimulu suomiui, kuris šiuo metu yra ispano šešėlyje.

Bene pačiu realiausiu ateities scenarijumi būtų tai, kad kitąmet K. Raikkonenio partneriu taps N. Hulkenbergas, 2016 metais suomio kontraktas baigiasi, o jį pakeis S. Vettelis, o Julie Bianchi taps trečiu italų komandos pilotu, jei tokio prireiks...

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.