Dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje bei nesibaigiančių karinių veiksmų pastarojoje šalyje, tiek JAV, tiek Europa Rusijai taiko vis griežtesnes sankcijas.

Dar visai neseniai buvo paskelbta, kad Sočyje vyksiančiose F-1 laisvosiose treniruotėse „Sauber“ ekipos automobilį išbandys rusas Sergejus Sirotkinas. „Sauber“ komandos vadovė Monisha Kaltenborn paklausta, ar Rusijai taikomos sankcijos kaip nors paveikė ekipos susitarimą su investuotojais iš minėtosios valstybės, atsakė neigiamai.

Jau ne kartą buvo diskutuota apie tai ar dėl taikomų sankcijų Rusijai šioje šalyje kitą mėnesį įvyks F-1 lenktynės. Pastarosios valstybės atstovai neabejoja, kad renginys įvyks.

„Rusijai taikomos sankcijos neturės įtakos lenktynėms“, – sakė Rusijos ministro pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Kozakas.

Tuo, jog spalį Sočio trasoje pirmą kartą startuos F-1 varžybos neabejoja ir Rusijos automobilių federacijos vadovas Viktoras Kiryanovas.
FIA atstovai, kurie lankėsi čia prieš savaitę, sakė, kad trasa yra gerai paruošta“, – kalbėjo V. Kiryanovas.

„Buvo keletas trūkumų, tačiau organizatoriai juos pašalino. Tad dabar galiu pasakyti, kad esame pasiruošę Rusijos GP lenktynėms Sočio trasoje.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.