Du iš jų kol kas pademonstravo, kad nestokoja greičio ir greitai gali prisitaikyti prie naujos aplinkos bei iššūkių.

Per 11 įvykusių etapų K. Magnussenas komandos draugą Jensoną Buttoną kvalifikacijoje pranoko 5 kartus. Jaunasis danas taip pat pirmose sezono lenktynėse užlipo ant apdovanojimų pakylos.

Pirmos šių metų varžybos sėkmingai susiklostė ir kitam naujokui – D. Kviatui, kuris Australijoje iškovojo pirmus taškus ir tapo jauniausiu tai padariusiu F-1 pilotu.

2010 metais į „Formulę-1“ įžengęs N. Hulkenbergas mano, kad šiemet stipriai pasikeitusios taisyklės jauniesiems pilotams sukūrė progą lengviau adaptuotis naujoje aplinkoje.

„Vis svarstau, ar dėl naujų taisyklių netapo lengviau, kaip naujokui, įžengti į F-1“, – sakė N. Hulkenbergas. - Turime Kviatą ir Magnusseną. Daug jaunų žmonių vos įžengę į F-1 važiuoja greičiau už savo komandos draugus ir gerai atlieka savo darbą. Nesakau, kad jie prasti pilotai. Prisiminus mano pirmus metus, jie buvo tikrai sunkesni. Nežinau, ar tai jie yra geresni ar tiesiog sąlygos tapo lengvesnės“.

„Jei esi pilotas, lenktyniaujantis F-1 dešimt metų, tada taip, patirtis yra labai geras dalykas. Tačiau panašu, kad dalis tos patirties tapo nebe itin vertinga. Taigi tam tikras pranašumas išnyko“.

„Toro Rosso“ pilotas Jeanas-Ericas Vergne taip pat mano, kad dėl pasikeitusių taisyklių kai kuriems pilotams šiemet F-1 yra lengviau.

„Manau, kad pasikeitusios taisyklės visus pilotus sustatė į tą patį lygį“, – kalbėjo prancūzas. - Šių metų automobiliai yra visiškai kitokie. Paklauskite apie tai kai kurių pilotų ir jie jums pasakys, kad su naujais automobiliais jie sunkiai susitvarko. Taigi mano manymu šie metai buvo palankūs naujokams debiutuoti F-1.“

Daugiau F-1 naujienų skaitykite čia.