Prieš kelias savaites „Caterham“ savininkas Tony Fernandesas paneigė gandus, jog jis nori parduoti ekipą. Tiesa, verslininkas tuomet pridūrė, kad „Caterham“ grupė pastoviai ieško naujų investuotojų tam, kad būtų galima toliau vystyti ambicingus planus.

Visai neseniai „Caterham“ išplatino pranešimą patvirtindama, jog pardavė jai priklausiusias sportininių automobilių „Alpine“ projekto akcijas „Renault“.

„Speed Week“ teigia, kad „Caterham“, kuri anot leidinio turi finansinių problemų, gali pasitraukti ne tik iš F-1, bet ir iš „Moto2“ čempionato.
Praėjusį savaitgalį Kanados GP metu imta kalbėti, kad „Caterham“ komandą gali įsigyti vietos F-1 siekiantis rumunų projektas „Forza Rossa“ su Colinu Kollesu priešakyje.

„Caterham“ problemos gilėja

Neseniai buvo pranešta, kad „Renault“ koncernas išpirko akcijų dalį iš projekto, kurį prieš dvejus metus kartu su „Caterham Group“ buvo sukūręs konstruoti „Renault Alpine“ sportinį modelį. Nuo šiol vieni prancūzai rūpinsis šio modelio kūrimu.

Kaip praneša portalas „motorsport-total“, šis sandoris labiausiai paveiks F-1 „Caterham“ ekipą, kadangi iš „Renault“ koncerno dėl dalyvavimo bendrame projekte gaudavo didžiules nuolaidas varikliams. Nuo šiol už „Renault“ variklius reikės mokėti visą kainą ir, vargu, ar finansiškai silpna „Caterham“ ekipa tai pakels.

Dar šio sezono pradžioje vienas iš „Caterham“ komandos bendrasavininkų Tony Fernadesas leido suprasti, kad ši ekipa gali pasitraukti iš „Formulės 1“ čempionato, jei šiemet nebus pasiekta bent kokio apčiuopiamo rezultato. Šie nuogąstavimai tapo dar rimtesni, kai pirmuosius taškus iškovojo pagrindinis „Caterham“ konkurentė – „Marussia F1“ komanda. Sklando kalbos, kad T. Fernandesas ieško naujų F-1 ekipos pirkėjų, nors pats verslininkas tai paneigė, pasakęs, kad komanda neparduodama.

Svarbu priminti, kad didžioji dauguma komandos turto jos bazėje Liefeldte yra lizinguojama, o komandos skolos šiuo metu viršija 20 mln. eurų. Pagal F-1 mastelius tai gal ir nėra didelė suma, tačiau reikia turėti galvoje, kad ši ekipa negali pretenduoti į jokias prizines išmokas iš „Formulės 1“ čempionato organizatorių.

Ekspertai įsitikinę, kad dalis ar visa „Caterham“ komanda neišvengiamai turi būti parduota, nes nėra kitos racionalios išeities, kuri leistų šiai ekipai dalyvauti 2015 m. čempionate. Ne paslaptis, kad T. Fernandesui surasti tinkamą pirkėją padeda Bernie Ecclestoune'as, kadangi jis nesuinteresuotas kitąmet prarasti vieną iš čempionato dalyvių.

Beje, FIA jau išdavė naują licenciją dalyvauti kitų metų F-1 čempionate Gene Haaso komandai, o dar vienos siekia rumunų projektas „Forza Rossa“, kuris jau kitais metais žada dalyvauti čempionate. Tokioje situacijoje racionaliausia būtų, kad nauji dalyviai įsigytų kurią nors veikiančią komandą, tačiau kol kas negirdėti, kad tarp T. Fernandeso ir rumunų projekto vadovo Colino Colleso būtų pradėtos derybos.