N. Rosbergas laimėjo pirmą šio sezono etapą, o po to net keturiose lenktynėse iš eilės triumfavo kitas „Mercedes“ pilotas Lewisas Hamiltonas.

Monte Karlo gatvėse vykstančiose lenktynėse N. Rosbergas šeštadienį buvo pirmas kvalifikacijoje. Monake, kur lenkimų nėra daug, sekmadienį jam tereikėjo išsaugoti lyderio poziciją.

Tai jau penktoji 28-erių metų sportininko pergalė karjeroje. N. Rosbergas padėjo „Mercedes“ ekipai iškovoti šeštąją pergalę iš eilės.

Tai taip pat penktasis „Mercedes“ dvigubas dublis šį sezoną - antrą vietą Monako etape užėmė iš antros pozicijos startavęs britas L. Hamiltonas.

Iki šiol čempionate pirmavęs ir į antrą vietą smuktelėjęs Didžiosios Britanijos lenktynininkas beveik visas lenktynes nepaleido savo komandos draugo iš akiračio, tačiau jo aplenkti nesugebėjo. Varžybų pabaigoje L. Hamiltonas turėjo saugotis nuo Danielio Ricciardo galimų atakų.

Trečioji vieta atiteko D. Ricciardo iš „Red Bull“ komandos. Ant nugalėtojų podiumo australas lipo antrą kartą karjeroje.

Ketvirtas finišavo dukart pasaulio čempionas Fernando Alonso, vairuojantis „Ferrari“ automobilį. Aukštą penktą vietą užėmė „Force India“ ekipos atstovas Nico Hulkenbergas.

Šeštas Monako lenktynėse liko Jensonas Buttonas iš „McLaren“ komandos, septintas – Felipe Massa su „Williams“ automobiliu.

Jules Bianchi finišo liniją kirto aštuntas ir pelnė pirmuosius taškus tiek sau, tiek ir „Marussia“ komandai per ketverius metus. Tiesa, už paskirstą baudą, kurią prancūzas atliko saugos automobilio fazės metu, gavo 5 sek. baudą, todėl nukrito į devintą vietą. Tuo metu devintas finišavo Romainas Grosjeanas („Lotus“), o dešimtuką užbaigė Kevinas Magnussenas („McLaren“).

Monako GP lenktynės išsiskyrė gedimų gausa. Dėl įvairių automobilių problemų iš varžybų pasitraukė Pastoras Maldonado, Sebastianas Vettelis, Daniilas Kvyatas, Jeanas Ericas Vergne‘as bei Valtteri Bottas.

Kiti lenktynininkai varžybų nebaigė dėl avarijų. Savo bolidus sudaužė Sergio Perezas, Adrianas Sutilas ir Estebanas Gutierrezas.

Lenktynėse itin nepasisekė Kimi Raikkonenui, kuris ilgą laiką važiavo trečioje vietoje, tačiau per vieną saugos automobilio fazę dukart apsilankė techninėje aptarnavimo zonoje ir prarado vietą trejetuke. „Ferrari“ komandos atstovui galinę padangą pradūrė Maxas Chiltonas.

Bendroje įskaitoje lyderio vietą susigrąžino N. Rosbergas. Jo sąskaitoje po šešių etapų yra 122 taškai. Į antrą vietą smuktelėjo L. Hamiltonas (118 taškų), trečias – F. Alonso (61 taškas).

Komandinėje įskaitoje toliau užtikrintai pirmauja „Mercedes“ ekipa (240 taškų). Antra žengia „Red Bull“ komanda (99 taškai), trečia – „Ferrari“ (78 taškai).

Kitas „Formulės-1“ etapas vyks birželio 8 d. Kanadoje.

Monako GP lenktynių rezultatai (pilotas, komanda, laikas):

1Nico RosbergasMercedes1:49:27.661
2Lewisas HamiltonasMercedes+9.210
3Danielis RicciardoRed Bull-Renault+9.614
4Fernando AlonsoFerrari+32.452
5Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+1 ratas
6Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+1 ratas
7Felipe MassaWilliams-Mercedes+1 ratas
8Romainas GrosjeanasLotus-Renault+1 ratas
9Jules BianchiMarussia-Ferrari+1 ratas
10Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+1 ratas
11Marcusas EricssonasCaterham-Renault+1 ratas
12Kimi RaikkonenasFerrari+1 ratas
13Kamui KobayashiCaterham-Renault+3 ratai
14Maxas ChiltonasMarussia-Ferrari+3 ratai
15Estebanas GutierrezasSauber-FerrariDNF
16Valtteri BottasWilliams-MercedesDNF
17Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-RenaultDNF
18Adrianas SutilasSauber-FerrariDNF
19Daniilas KvyatasToro Rosso-RenaultDNF
20Sebastianas VettelisRed Bull-RenaultDNF
21Sergio PerezasForce India-MercedesDNF
22Pastoras MaldonadoLotus-RenaultDNS

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)