L. Hamiltonas iškovojo antrą pergalę šiame sezone ir 24-ą karjeroje „Formulės-1“ lenktynėse.

L. Hamiltonas po starto aplenkė N. Rosbergą, tačiau labai nutolti nuo vokiečio nesugebėjo. Tuo metu N. Rosbergas keletą kartų buvo aplenkęs britą, bet ilgiau išlaikyti lyderio pozicijos nepavyko. Tai jau antrasis „Mercedes“ komandos dvigubas dublis šiemet.

Trečiosios 2014 metų F-1 lenktynės išsiskyrė gausa lenkimų ir atkaklia kova tarp tos pačios komandos lenktynininkų. Dėl aukštesnės pozicijos grūmėsi „Force India“, „Williams“ ir „Red Bull“ ekipos pilotai.

Ant podiumo vietą užsitikrino ir trečią vietą užėmęs meksikietis Sergio Perezas iš „Force India“ komandos.

Ketvirtoji vieta atiteko pagaliau iš nesėkmių ruožo išlipusiam Danieliui Ricciardo iš „Red Bull“ ekipos. Penktąją vietą užėmė dar vienas „Force India“ atstovas Nico Hulkenbergas.

Čempiono vardą ginantis Sebastianas Vettelis („Red Bull“) finišavo šeštas, o septintoje ir aštuntoje vietose „Williams“ komandos lenktynininkai – atitinkmai Felipe Massa bei Valtteri Bottas.

Dešimtuką užbaigė itin lėtai važiavę „Ferrari“ ekipos sportininkai Fernando Alonso ir Kimi Raikkonenas. Jie užėmė devintą ir dešimtą pozicijas.

Varžybas kiek pristabdė saugos automobilio išvažiavimas į trasą. Įpusėjus lenktynėms iš techninės aptarnavimo zonos išvažiavęs Pastoras Maldonado trenkėsi į Estebano Gutierrezo automobilį ir apvertė savo varžovą.

Meksikietis nenukentėjo, tačiau buvo labai nustebęs, kaip greitai apvirto ir turėjo baigti lenktynes.

Blogiuko įvaizdžio niekaip neatsikratantis P. Maldonado iš varžybų teisėjų susilaukė 3 baudų.

Varžybų metu teisėjai „Lotus“ pilotui skyrė 10 sek. „stop-go“ baudą. Tačiau po lenktynių sportininkas už sukeltą avariąj susilaukė papildomų bausmių. Lenktynininkui buvo skirta 5 starto pozicijų bauda kitoms lenktynėms bei 3 baudos taškai.

Šiandien neliko nenubaustas ir Jules Bianchi, kuris už incidentą su Adrianu Sutilu susilaukė 2 baudos taškų. Prancūzas jų dabar jau turi 4.

Labai nesėkmingos lenktynės buvo „McLaren“ ekipai. Abu jos pilotai Jensonas Buttonas ir Kevinas Magnussenas stokojo greičio, o galiausiai dėl gedimų iš varžybų pasitraukė anksčiau laiko.

Čempionato įskaitoje lyderiu išlieka N. Rosbergas su 61 tašku. Prie jo artėja L. Hamiltonas, surinkęs 50 taškų. Į trečiąją vietą pakilo N. Hulkenbergas, turintis 28 taškus.

Komandinėje įskaitoje neabejotina lyderė – „Mercedes“ ekipa. Jos sąskaitoje jau 111 taškų. Antroje vietoje žengia „Force India“ (44 taškai), trečioje – „McLaren“ (43 taškai).

Ketvirtas šių metų F-1 etapas vyks balandžio 20 d. Kinijoje.

Bahreino GP rezultatai (vieta, pilotas, komanda, laikas):

1Lewisas HamiltonasMercedes1:39:42.743
2Nico RosbergasMercedes+1.0
3Sergio PerezasForce India-Mercedes+24.0
4Danielis RicciardoRed Bull-Renault+24.4
5Nico HulkenbergasForce India-Mercedes+28.6
6Sebastianas VettelisRed Bull-Renault+29.8
7Felipe MassaWilliams-Mercedes+31.2
8Valtteri BottasWilliams-Mercedes+31.8
9Fernando AlonsoFerrari+32.5
10Kimi RaikkonenasFerrari+33.4
11Daniilas KvyatasToro Rosso-Renault+41.3
12Romainas GrosjeanasLotus-Renault+43.1
13Maxas ChiltonasMarussia-Ferrari+59.9
14Pastoras MaldonadoLotus-Renault+62.8
15Kamui KobayashiCaterham-Renault+87.9
16Jules BianchiMarussia-Ferrari+1 ratas
17Jensonas ButtonasMcLaren-Mercedes+2 ratai
18Kevinas MagnussenasMcLaren-Mercedes+17 ratų
19Estebanas GutierrezasSauber-Ferrari+18 ratų
20Marcusas EricssonasCaterham-Renault+24 ratai
21Jeanas-Ericas VergneToro Rosso-Renault+39 ratai
22Adrianas SutilasSauber-Ferrari+40 ratų

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)