Antrą vietą užėmė vietos sirgalių numylėtinis Danielis Ricciardo„Red Bull“, o ant prizininkų pakylos taip pat lips ir F-1 debiutantas 21-erių metų Kevinas Magnussenas, atstovaujantis „McLaren“ ekipai.

K. Magnussenas pakartojo Lewiso Hamiltono rezultatą, kuomet britas per savo debiutą 2007 metais taip pat iškovojo trečią vietą su „McLaren“. Danijai tai pirmasis podiumas „Formulės-1“ istorijoje.

Kitas „McLaren“ lenktynininkas Jensonas Buttonas, pasinaudojęs varžovų problemomis, finišavo ketvirtas, nors startavo tik iš 10-os pozicijos.

Penktą vietą užėmė ispanas Fernando Alonso su „Ferrari“, jo kolega Kimi Raikkonenas liko aštuntas. Tarp jų įsiterpė netikėtą rezultatą užfiksavęs suomis Valtteri Bottas„Williams“ ir Nico Hulkenbergas„Force India“.

Dešimtuko gale išsirikiavo „Toro Rosso“ pilotai - Jeanas-Ericas Vergne ir rusas Danilas Kviatas.

Lenktynės nesėkmingai susiklostė kvalifikacijoje triumfavusiam „Mercedes“ pilotui L. Hamiltonui ir keturiskart pasaulio čempionui Sebastianui Vetteliui iš „Red Bull“.

Lenktynėms pradėti prireikia antrojo starto, nes pirmojo metu iš vietos nepajudėjo „Marussia“ komandos lenktyininkas Jules Bianchi. Prasidėjusių pirmųjų sezono lenktynių starte L. Hamiltoną iškart aplenkė jo komandos draugas Nico Rosbergas ir „Red Bull“ pilotas Danielis Ricciardo.

Iš pirmos vietos startavusį britą aplenkė dar du sportininkai, tačiau ne dėl pastarojo klaidų, o dėl techninių problemų. L. Hamiltonas lenktynes techninėje baigė aptarnavimo zonoje jau po trečio rato.

Šeštame rate taip pat dėl techninių gedimų iš trasos pasitraukė ir S. Vettelis. Netrukus „Williams“ atstovas Valtteri Bottas besivydamas F. Alonso palietė sieną galiniu ratu ir prakiurdė padangą, kuri nukritusi nuo rato pasiliko trasoje. Dėl to lenktynės buvo pristabdytos, o į trasą išvažiavo saugos automobilis.

Verta pažymėti, kad po pirmame rate įvykusios avarijos iš lenktynių taip pat pasitraukė susidūrimo kaltininkas Kamui Kobayashi„Caterham“ ir „Williams“ lenktyninkas Felipe Massa.

Antrasis F-1 etapas vyks po dviejų savaičių Malaizijoje.

Lenktynių rezultatai (vieta, lenktynininkas, komanda, laikas, taškai):

1Nico RosbergMercedes25
2Daniel RicciardoRed Bull+24.518
3Kevin MagnussenMcLaren+26.715
4Jenson ButtonMcLaren+30.012
5Fernando AlonsoFerrari+35.210
6Valtteri BottasWilliams+47.68
7Nico HulkenbergForce India+50.76
8Kimi RaikkonenFerrari+57.64
9Jean-Eric VergneToro Rosso+60.42
10Daniil KvyatToro Rosso+63.51
11Sergio PerezForce India+85.9
12Adrian SutilSauber+1 ratas
13Esteban GutierrezSauber+1 ratas
14Max ChiltonMarussia+2 ratai
Jules BianchiMarussianefinišavo
Romain GrosjeanLotusnefinišavo
Pastor MaldonadoLotusnefinišavo
Marcus EricssonCaterhamnefinišavo
Sebastian VettelRed Bullnefinišavo
Lewis HamiltonMercedesnefinišavo
Felipe MassaWilliamsnefinišavo
Kamui KobayashiCaterham-Renaultnefinišavo

Konstruktorių įskaita:

1McLaren27
2Mercedes25
3Red Bull18
4Ferrari14
5Williams8
6Force India6
7Toro Rosso3
8Sauber0
9Marussia0
10Lotus0
11Caterham0

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)