Kaip neseniai pranešė britų BBC, Tarptautinė automobilių federacija (FIA) intensyviai derasi su „Michelin“. Apie pastarojo padangų gamintojo galimą sugrįžimą į sportą kalbama jau kuris laikas.

Tuo tarpu dabartinė padangų tiekėja „Pirelli“ jau yra pasirašiusi komercinę sutartį su F-1 komercijos teisių valdytoju Bernie Ecclestone‘u ir yra susitarusi dėl produkcijos tiekimo kitiems metams su 10 čempionato komandų.

Italų kompanija dabar laukia tolimesnių FIA veiksmų. „Pirelli“ iki šiol neturi sutarties su federacija.

„Apie sklindančius gandus jums reiktų kalbėtis su „Michelin“. Mes turime pasirašytas sutartis ir tikimės, jog žmonės tai gerbs“, – gandus apie galimą „Michelin“ sugrįžimą komentavo „Pirelli“ autosporto direktorius Paulas Hembery.

„Viską turėtų nuspręsti Pasaulio autosporto taryba. Manau tai nutiks kito posėdžio metu rugsėjį.“

P. Hembery teigimu, sprendimas keisti padangų tiekėja dabar, kai „Pirelli“ jau ruošiasi kitų metų sezonui, būtų farsas.

„Rengti konkursą rugsėjį, kai mes jau ruošiamės kitiems metams, būtų tiesiog farsas. Tai reikėjo daryti praėjusių metų rugsėjį. Esant tokiam scenarijui visi atrodys kvailai.“

Manoma, jog dar Monako GP metu „Michelin“ komandoms pranešė, jog neketina grįžti į F-1. Tačiau po „Pirelli“ padangų fiasko Silverstoune (Didžioji Britanija) ir po to sekusių veiksmų, prancūzų kompanija, paraginta tam tikrų asmenų, pakeitė savo nuomonę ir nusprendė grįžti.

Kas tieks padangas F-1 komandoms kitą sezoną turėtų paaiškėti rugsėjo mėnesį vyksiančio Pasaulio autosporto tarybos posėdžio metu.