Kurį laiką buvo manoma, kad prancūzui niekas netrukdys, tad jis bus be konkurencijos išrinktas antrai kadencijai. Tačiau kaip teigia britų „Times“, rimtu J. Todto kandidatu gali tapti Davidas Wardas – praeityje buvusi dešinioji Maxo Mosley ranka. Vienam iš FIA fondų vadovaujantis D. Wardas teigia svarstantis galimybę kandidatuoti į federacijos prezidento postą.

„To neplanavau ir apie tai iki šiol negalvojau, tačiau svarstau galimybę pateikti savo kandidatūrą, nes svarbu, kad vyktų debatai“, – kalbėjo D. Wardas.

„Debatai gali vykti tik tada, kai yra kandidatų pasirinkimas. Nebus pasirinkimo, nebus ir debatų“.

Kalbama, kad nemažai komandų vadovų nėra patenkinti dabartiniu FIA prezidentu J. Todtu. Kaip teigia kai kurie šaltiniai, su prancūzu nesutaria ir F-1 komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone'as. D. Wardas gali tapti rimtu konkurentu J. Todtui, kadangi jį greičiausiai palaikytų ne tik minėtasis milijardierius, bet ir daugumos F-1 ekipų vadovai.

D. Wardas turi patirties politikoje. Praeityje britas dirbo politikos patarėju britų Liberalų partijoje, kuriai tuo metu vadovavo Johnas Smithas. Perėjęs į FIA, D. Wardas kurį laika dirbo federacijos būstinėje Briuselyje.

B. Ecclestone'o ir komandų santykiai su FIA bei jos prezidentu šiuo metu yra itin svarbūs, kadangi iki šiol nėra pasirašyta naujoji Konkordo sutartis. F-1 kol kas neturi sutarties ir su padangų tiekėja kitiems metams.