Varžybas legendinėje Silverstouno trasoje sujaukė padangų sprogimai. Besibaigiant pirmajai atkarpai iki sustojimų boksuose, ratai į šipulius išlakstė net keliems sportininkams iš eilės. Pirmąjį nesėkmė ištiko nuo starto pirmavusį Lewisą Hamiltoną iš „Mercedes“. Po to toks pat likimas ištiko ir fantastiškai pradžioje važiavusį ir į penktąją vietą pakilusį „Ferrari“ atstovą Felipe Massą bei „Toro Rosso“ pilotą Jeaną–Ericą Vergne. Visiems jiems šie incidentai kainavo daug brangaus laiko ir pozicijų.

Dėl neaiškių priežasčių sprogusios kairiosios galinės padangos sukėlė nerimą ne tik komandų garažuose, bet ir „Formulės-1“ lenktynių kontrolėje, kuri greitai į trasą išleido saugos automobilį. Pagalbinis personalas puolė ne tik valyti kelio dangą nuo ištaškytų gumos gabalų, bet ir skubiai apžiūrėjo aštrius trasos kraštus. Ekipos, tuo tarpu, paragino savo sportininkus vengti kontakto su ryškiomis spalvomis nudažytais kelkraščiais.

Atnaujinus lenktynes, kurį laiką buvo ramu – situaciją kontroliavo lyderiu tapęs „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis, o iš paskos važiavęs N. Rosbergas daug neatsiliko, tačiau neatrodė galintis pasipriešinti čempionato lyderiui. Viskas pasikeitė likus dešimčiai ratų iki finišo, kai staiga sugedo vokiečio vairuojamas bolidas – pavedė šio pavarų dėžė. Pilotas bolidą sustabdė tokioje vietoje, kad trasos kontrolė nusprendė dar kartą išleisti saugos automobilį.

Netikėtas lenktynių pristabdymas uždavė tikrą galvosūkį komandų taktikams – vieni nusprendė kuo skubiau pakviesti savo pilotus į boksus, o kiti paliko juos trasoje. Sportininkams atnaujinti kovą buvo leista likus šešiems ratams iki finišo. Iškart šaute į priekį iššovė abu padangas suskubę pasikeisti lyderių atstovai: Markas Webberis iš „Red Bull“ bei „Ferrari“ lyderis Fernando Alonso. Jie aplenkė ne vieną varžovą, o priekyje situaciją savo rankose išlaikė taip pat naujomis padangomis važiavęs N. Rosbergas. Įdomu, kad pabaigoje puikų tempą demonstravo ir sustojimo pabaigoje neatlikęs L. Hamiltonas, atnaujinus lenktynes sugebėjęs pakilti iš devintosios į ketvirtą vietą.

M. Webberio pasirodymas šiandien susilaukė išskirtinių pagyrų. Po, galima sakyti, eilinio nesėkmingo starto australas nuo varžovo pirmajame posūkyje sulaukė niukso į bolido šoną, dėl ko buvo nukritęs net į antrojo dešimtuko vidurį ir pirmąją atkarpą turėjo įveikti apgadintu priekiniu sparnu. Nepaisant to, pilotas išlaikė koncentraciją ir pabaigoje net reiškė pretenziją į pergalę, tačiau pritrūko poros ratų – finiše jį nuo nugalėtojo N. Rosbergo skyrė mažiau nei sekundė.

Kitos „Formulės-1“ čempionato lenktynės – jau po savaitės, liepos 7 d., Vokietijoje, Nurburgringo žiede.

Lenktynių rezultatai:

1. Rosbegas
2. Webberis
3. Alonso
4. Hamiltonas
5. Raikkonenas
6. Massa
7. Sutilas
8. Ricciardo
9. di Resta
10. Hulkenbergas
11. Maldonado
12. Bottas
13. Buttonas
14. Gutierrezas
15. Picas
16. Bianchi
17. Chiltonas
18. van der Garde

Nefinišavo:

19. Grosjeanas
20. Perezas
21. Vettelis
22. Vergne

Lenktynininkų bendroji įskaita (po 8 etapų iš 19):

1.Sebastian VettelVokietija132
2.Fernando AlonsoIspanija111
3.Kimi RaikkonenSuomija98
4.Lewis HamiltonD. Britanija89
5.Mark WebberAustralija87
6.Nico RosbergVokietija82
7.Felipe MassaBrazilija57
8.Paul Di RestaD. Britanija36
9.Romain GrosjeanPrancūzija26
10. Jenson ButtonD. Britanija25

Konstruktorių įskaita:

1.RedBull219
2.Mercedes171
3.Ferrari168
4.Lotus124
5.Force India37
7.Toro Rosso24
8.Sauber6

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (66)