B. Ecclestone‘as prisiminė senus laikus. Brito teigimu, dabar pilotai turi prižiūrėti padangas taip, kaip kadaise lenktynininkai prižiūrėjo patvarumu nepasižymėjusius automobilius.

„Lengviausias dalykas „Pirelli“ būtų sukurti tokias padangas, kurias užsidėjai per pirmas lenktynes ir nusiėmei tik sezonui pasibaigus. Tai tikrai būtų lengva“, – sakė B. Ecclestone‘as. - Aš paprašiau „Pirelli“ sukurti tokias padangas, kurios neatlaikytų 50 procentų distancijos ir jie tai padarė. Tai laikais, kai lenktyniavo Niki Lauda, svarbiausia buvo prižiūrėti pavarų dėžę, stabdžius, bet ne padangas. Vėliau tai tapo praeitis, tad pilotams nebereikėjo galvoti apie nieką. Dabar jie turi pasinaudoti smegenimis, kad galėtų kovoti dėl pergalės“.

Apie dabartinę situaciją su padangomis nuomonę išreiškė ir vienas iš „Mercedes“ ekipos savininkų N. Lauda.

„Kaip buvęs lenktynininkas galiu pasakyti, jog trys sustojimai yra riba“, – sakė praeityje F-1 lenktyniavęs austras. - „Jei yra keturi sustojimai ir vienas padangų komplektas atlaiko tik keturis ratus – tai jau yra judėjimas bloga kryptimi“.

Priminsime, jog šiemet ne kartą kritikuota „Pirelli“ Kanados GP metu visoms F-1 ekipoms pateiks nestipriai pakoreguotas padangas.