Abu sportininkai 2007 m. gynė „McLaren“ ekipos garbę. Tačiau pašlijus tarpusavio santykiams 2008 m. ispanas grįžo į „Renault“, tuo tarpu britas liko „McLaren“ ekipoje.

Daugiau nei šešerius metus lenktynių trasoje dėl aukštų pozicijų kovojantys sportininkai panašu, jog pamiršo nesutarimus ir dabar negaili vienas kitam komplimentų. L. Hamiltono teigimu, jis vėl galėtų atstovauti vienai ekipai kartu su F. Alonso.

„Juokinga, bet labiausiai žaviuosi Fernandu ir jo demonstruojamu nepakartojamu greičiu. Nemanau, kad šiame sporte kas nors jam gali prilygti“, – sakė L. Hamiltonas.

„Tapau vyresnis, tad tikiu, kad mūsų tarpusavio santykiai dabar būtų kitokie nei anksčiau. Pasitaikytų intensyvių akimirkų, kadangi abu esame greiti. Tad skirtumas tarp mūsų būtų tikrai mažas. Tačiau mes abu subrendome. Manau, jog dabar labiau puoselėju santykius su komandos draugu. Viskas priklauso nuo pačių pilotų“.

„Jei ekipai atstovautų Sebastianas ir Fernandas, ji tikrai turėtų problemų“.

L. Hamiltonas taip pat pridūrė, jog mielai atstovautų vienai komandai kartu su minėtuoju Sebastianu Vetteliu. Tiesa, britas nestokojo humoro jausmo prisiminęs Malaizijoje vykusių lenktynių įvykius.

„Žinote, manau, kad galėčiau važiuoti vienoje komandoje kartu su Sebastianu. Tik aš nesumažinčiau variklio galios“.

Nusprendęs palikti „McLaren“ ekipą ir nuo šių metų pradžios ginti „Mercedes“ komandos garbę, L. Hamiltonas teigia išmokęs atitinkamai reaguoti į jam išsakomą kritiką.

Štai buvęs F-1 pilotas Jackie Stewartas dar neprasidėjus sezonui pareiškė, jog britas gailėsis perėjęs į sidabrinių strėlių gretas. Tačiau po pirmų lenktynių škotas L. Hamiltoną įvardino kaip vieną iš kandidatų kovosiančių dėl 2013 m. F-1 čempiono titulo.

„Manau, kad mano oda tapo storesnė. Pradžioje yra lengva įgelti. Tačiau dabar esu psichologiškai stipresnis. Taigi, kai Jackie Stewartas kalba apie mane, aš tiesiog juokiuosi“.

„Kai kurie žmonės garsiai reiškia savo mintis arba tiesiog neturi ką veikti. Jie turi teisę išreikšti savo nuomonę, tačiau Jackie tikrai daug kalba“.