Milijardieriaus teigimu, brito atėjimui į ekipą neprieštaravo šios lyderis, triskart pasaulio čempionas Sebastianas Vettelis. Viską lėmė „Red Bull“ imperijos bendrasavininko Dietricho Mateschitzo palankumas M. Webberiui.

„Sebastianui buvo vienodai, ar Lewisas ateis į komandą“, – prisiminė B. Ecclestone’as, jo teigimu, paprašytas L. Hamiltono tarpininkauti šiame siekiant vietos „Red Bull“.

„Dietrichas yra labai nuoširdus ir paprastas vaikinas. Jis pasakė Markui, kad šis gali pasilikti. Jei Markas būtų išėjęs, Dietrichas būtų pasirašęs sutartį su Lewisu“.

L. Hamiltonui nepavykus gauti vietos „Red Bull“, B. Ecclestone’as teigia britui pasiūlęs pereiti į „Mercedes“, ką šis vėliau ir padarė.

M. Webberis, tuo tarpu, prieš nuspręsdamas likti „Red Bull“, ilgai kalbėjosi su „Ferrari“, kur šiemet galėjo pakeisti Felipe Massą.

B. Ecclestone’o tarpininkavimas „Formulės-1“ pilotų migravimui tarp komandų – ne naujiena. Britas 1995 m. pabaigoje atliko svarbų vaidmenį ir Michaelio Schumacherio perėjime iš „Benetton“ į „Ferrari“.