„Labai gaila, kad toks oras, tačiau sprendimas sustabdyti kvalifikaciją ir nukelti ją į rytojų buvo absoliučiai teisingas, – pažymėjo Christianas Horneris,„Red Bull“ komandos vadovas. - Sąlygos vis prastėjo, vis labiau temo ir buvo pernelyg daug stovinčio vandens. Tikėkimės, kad debesys išsisklaidys ir sugrįšime į trasą ryte.“

„Buvo pernelyg šlapia, matomumas buvo pernelyg prastas, – antrino „McLaren“ sporto vadovas Samas Michaelas. - Pradėjus pirmą kvalifikacijos dalį, visiškai lietui skirtos padangos buvo ant pačios galimybių ribos. Laimei, vėliau jau buvo galima važiuoti tarpinėms oro sąlygoms skirtomis padangomis, ką puikiai laiku pastebėjo Jensonas Buttonas, o jo pavyzdžių pasekė likusieji.“

„Pamečiau automobilį vos užvažiavęs ant baltos linijos, nieko daugiau nedarydamas. Atsižvelgiant į tai, koks buvo smūgis, kokia avarija, man labai pasisekė, kad galėjau važiuoti toliau. Daugiau problemų kelia baltos linijos, o ne akvaplanavimas, tačiau lyjant taip smarkiai viskas tikrai turėjo būti sustabdyta“, – įspūdžiais iš trasos dalijosi „Ferrari“ pilotas Felipe Massa.

„Yra daug sporto šakų, kurios nevyksta lyjant – tiek autosporte, tiek kitur. Mūsų automobilis ir padangos veikia pakankamai gerai tam tikromis sąlygomis, tačiau šiandien važiuoti buvo tikrai neįmanoma, – kolegų nuomonei pritarė ir Jensonas Buttonas iš „McLaren“. - Esant tokiai situacija, svarbu ne tik pats šou. Tai tikrai pernelyg pavojinga, o kartu ir liūdna. Tikiuosi, kad gerbėjai supras, o mes pasistengsime surengti gerą pasirodymą iš ryto“.

Jensonas Buttonas

Vis dėlto, tokie „Formulės-1“ pasaulio atstovų argumentai vargu ar įtikins sporto gerbėjus, kurie dar prieš dešimtmetį matė ir prastesnėmis oro sąlygomis besivaržančius sportininkus.

Fanų nuomonę turėtų atspindėti ir po praėjusio sezono vietos sporte netekęs Heikki Kovalainenas, nusistebėjęs kvalifikacijos atidėliojimu „Twitter“ tinkle. „Na gi, lietus ne toks jau stiprus… Važiuokit!“ – stebėdamas transliaciją paragino suomis.

Tuo tarpu Nico Rosbergas prasitarė, jog jei šiandien vykusi kvalifikacija nebūtų buvusi sustabdyta, jis greičiausiai būtų iškovojęs poziciją pirmoje starto eilėje.

Vokietis buvo greičiausias pirmoje kvalifikacijos dalyje. N. Rosbergas mano, jog permainingomis oro sąlygomis vykusių važiavimų metu jis galėjo pasiekti puikų rezultatą. „Gaila, jog kvalifikacija buvo sustabdyta, kadangi tokiomis oro sąlygomis jaučiausi tikrai gerai. Šiandien tikrai galėjome iškovoti vietą pirmoje startinėje eilėje“, – sakė „Mercedes“ pilotas.

N. Rosbergas taip pat pasidžiaugė iki šiol Australijoje pademonstruota „Mercedes“ forma: „Jau dabar viskas atrodo daug geriau nei pernai. Akivaizdu, jog praėjusių metų pabaigoje, esant tokioms sąlygoms, nebūtume buvę tokie greiti“.

Nors N. Rosbergas gerai pasirodė permainingomis oro sąlygomis vykusiuose važiavimuose, vokietis vis dėl to abejoja, jog komanda galėtų pademonstruoti tokią formą ir sausoje trasoje: „Jei kvalifikacija vyks sausoje trasoje, mums tikrai nebus lengva prasibrauti kuo arčiau rikiuotės priekio. Tačiau mes turime gerą bolidą, tad pasiekti gerų rezultatų yra įmanoma“.