Varžybos Meksikoje į „Formulės-1“ kalendorių turėjo sugrįžti dar 200-ais. Tada lenktynes buvo planuojama surengti Kankuno miesto gatvėmis. Po ilgos pertraukos B. Ecclestone‘as prasitarė, jog F-1 varžybos Meksikoje gali įvykti jau 2014 metais.

„F-1 lenktynėms Meksikas yra geresnė vieta nei Kankunas“, – sakė britas. - Jei bet kuriame pasaulio mieste paklaustumėte kur yra Meksikas, jums atsakytų, kad Meksikoje. Jei paklaustumėte kur yra Kankunas, žmonės jums pasakytų, jog nežino. Mes planavome surengti lenktynes Kankune. Buvo pasirašyta sutartis, tačiau jie taip ir negavo jiems reikalingo leidimo“..

Manoma, jog prie planų sugrąžinti F-1 lenktynes į Meksiką prisidėjo ir šalies sportininkų atėjimas į didįjį sportą. Po gana sėkmingų dviejų metų su „Sauber“ ekipa, Sergio Perezas šiemet gins „McLaren“ komandos garbę. Tuo tarpu Estebanas Gutierrezas šiais metais debiutuos F-1 ir atstovaus „Sauber“ ekipai.

Spėjama, jog prie F-1 varžybų sugrąžinimo į Meksiką rankas prikišo ir B. Ecclestone'ui gerai pažįstami žmonės: Alejandro Soberonas, Carlosas Slimas Domitas bei Tavo Hellmundas. Pastarasis yra žinomas žmogus „Formulės-1“ pasaulyje, prisidėjęs prie F-1 sugrįžimo į JAV.

Tuo tarpu Carlosas Slimas Domitas yra turtingiausio pasaulyje žmogaus Carloso Slimo sūnus. C. S. Domitas taip pat yra tarptautinės automobilių federacijos (FIA) senato narys. B. Ecclestonas pabrėžė, jog milijardierius C. Slimas nemokės mokesčių už F-1 lenktynes Meksikoje.

„Visi mano, kad C. Slimas apmokės visas sąskaitas už lenktynes. Tačiau aš žinau, jog taip nebus“, – apie verslininką, kurio turtas vertinamas 72 milijardais JAV dolerių, kalbėjo britas.

Priminsime, jog 2014 metais F-1 tvarkaraštį turėtų papildyti etapas Rusijoje. Tais pačiais metais „Formulės-1“ varžybos pirmą kartą turėtų būti surengtos ir Naujajame Džersyje, JAV.

Pagal naują Konkordo sutartį F-1 kalendorių gali sudaryti ne daugiau kaip 20 etapų. Įvertinus tai, jog 2014 metais lenktynės pirmą kartą bus surengtos Rusijoje ir Naujajame Džersyje, norint tvarkaraštyje dar priglausti Meksikos GP etapą, „Formulei-1“ teks atsisakyti vienos ar net kelių šalių, kuriose iki šiol yra rengiamos F-1 varžybos.