Po praėjusio sezono jis atsisveikino su ekipa, su kuria sutartiniai ryšiai britą siejo dar nuo 1998-ų, tapus bendros „McLaren“ ir „Mercedes-Benz“ jaunųjų lenktynininkų vystymo programos nariu.

Rono Denniso tuomet vadovautos komandos dėmesį L. Hamiltonas patraukė dar 1995 metų gruodį, kai būdamas 10-ies priėjo prie vieno didžiausių „Formulės-1“ vilkų ir jam pareiškė: „Noriu vieną dieną lenktyniauti jūsų komandoje… Noriu važiuoti „McLaren“ automobiliu“.

Britas į „Formulę-1“ įžengė po dominavimo 2005 metų Europos „Formulės-3“ čempionate, kai laimėjo 15 iš 20 sezono lenktynių, ir triumfo 2006-ų GP2 čempionate. Jis pateisino komandos pasitikėjimą, jau pirmame savo sezone vos netapęs pirmenybių laimėtoju.

Pirmu juodaodžiu „Formulės-1“ lenktynininku tapęs L. Hamiltonas jau spėjo startuoti 110 čempionato etapų ir laimėti 21 iš jų. Be to, britas iškovojo 26 „pole“ pozicijas ir 49 kartus lipo ant apdovanojimų pakylos. Praėjusių metų čempionate jis pelnė keturias pergales, o bendroje įskaitoje liko ketvirtas.