Ištyrusi turėtą vaizdo medžiagą ir GPS daviklių įrašus, tarptautinė automobilių federacija (FIA) paskelbė neturinti jokių priekaištų diskusijas sukėlusiam „Red Bull“ piloto Sebastiano Vettelio Brazilijos GP lenktynėse atliktam lenkimui.

Komandos savo interneto svetainėje pareiškė, jog džiaugiasi pasibaigusiais ginčais.

„Esame patenkinti, bet nenustebę, jog FIA patvirtino, kad Brazilijoje vykusiose F-1 varžybose nepadarėme nieko blogo“, – rašoma ekipos pranešime spaudai.

„Labai didžiuojamės Sebastiano neįtikėtinu pasiekimu bei trečiu jo čempiono titulu. Jis tapo jauniausiu pilotu, tris kartus iš eilės nugalėjusiu F-1“.

„Ferrari“ pripažįsta FIA sprendimą

„Ferrari“ ekipa ketvirtadienį parašė oficialų laišką FIA, prašydama pakomentuoti S. Vettelio atliktą lenkimo manevrą. Federacijai patvirtinus, jog vokietis taisyklėms nenusižengė, italų komandos atstovai mano, jog ginčai dėl „Red Bull“ atlikto lenkimo turėtų būti baigti.

„Ferrari“, šį rytą gavusi laišką iš FIA, mano, jog ginčai turėtų būti baigti“, – rašoma komandos pranešime spaudai.

„Sulaukėme tūkstančius laiškų iš viso pasaulio. Tad kreipėmės į federaciją, jog pastaroji išnagrinėtų ar nebuvo atlikti neleistini veiksmai, kurie galėjo mesti šešėlį virš F-1 čempionato.“

FIA patvirtino gavusi laišką iš „Ferrari“ ekipos. Federacijos atstovų teigimu, italų komandai buvo atsakyta ir patvirtinta, jog trečią čempiono titulą iškovojęs S. Vettelis Brazilijoje vykusiose varžybose nenusižengė taisyklėms.

B. Ecclestone'as: kilęs ažiotažas – nevykęs pokštas

„Formulės-1“ komercijos teisių valdytojas Bernie Ecclestone‘as kilusį ažiotažą dėl Sebastiano Vettelio veiksmų Brazilijoje vykusiose varžybose pavadino nevykusiu pokštu. Britas apgailestavo, jog po gero sezono kilo tokios diskusijos.

„Gaila, nes viskas buvo taip gerai“, – sakė B. Ecclestone‘as.

„Taip, buvo puikios lenktynės, puikus čempionatas. Dabar visi kalba apie kilusį ažiotažą. Problema ta, jog niekas nežino kas šiuo metu vyksta“.

Brito manymu, „Ferrari“ į tarptautinę automobilių federaciją kreipėsi pavėluotai.

„Žinau, jie labai norėjo nugalėti. Tačiau galima sugrįžti į praeitį ir pažiūrėti, ką yra padariusi „Ferrari“...

Taisyklėse parašyta, jog galima pateikti protestą. Tačiau jie to laiku nepadarė. Taip pat yra faktas, kad buvo mojuojama žalia vėliava. Dėl to niekas nesiginčija“.