Tai paaiškinama „Daimler“ nuostatose įtvirtinta nuostata netoleruoti jokių nusižengimų moralei ir korupcijos tiek savo darbuotojų, tiek verslo partnerių veiksmuose.

Baudžiamosios bylos iškėlimas britų milijardieriui dabar atrodo labai tikėtinas, nes ilgai kaltinimus teisme neigęs bankininkas praėjusią savaitę, po derybų su teismo atstovais ir prokurorais, pripažino gavęs konsultacijomis apiformintos 44 mln. JAV dolerių dydžio pakišą už pagalbą 2005 metais parduodant „BayernLB“ priklausiusias sporto akcijas B. Ecclestone'o pageidautam pirkėjui „CVC Capital Partners“.

Be to, kaltinamasis prisipažino užtikrinęs, kad ir pačiam britui už sandėrį būtų sumokėta net 66 mln. JAV dolerių, panašu, neteisėtų komisinių, kurie vėliau esą ir buvo panaudoti kyšiui.

B. Ecclestone'as mokėjimo G. Gribkowsky fakto nepaneigė, tačiau pavadino tai ne pakiša, o mokesčiu už tylėjimą – esą vokietis jį šantažavo grasinimais įskųsti F-1 komercijos teisių valdytoją Didžiosios Britanijos mokesčių institucijoms. Milijardieriaus tvirtinimu, bankininkas prisipažino vien tam, kad sulauktų švelnesnės bausmės. Kai kurių šaltinių duomenimis, oficialių kaltinimų atveju britui gali grėsti net 10 metų laisvės atėmimo bausmė.