Konsultacijomis apiformintos pakišos gavimo faktą iki šiol neigęs bankininkas prisipažino po derybų su teismo atstovais ir prokurorais. Mainais už tai teisiamajam už kyšio ėmimą, pasitikėjimo pažeidimą ir mokesčių vengimą bus skirta mažesnė – 7–9 metų trukmės – laisvės atėmimo bausmė.

Prokurorai G. Gribkowsky kaltina 44 mln. JAV dolerių priėmimu iš B. Ecclestone'o mainais už pagalbą 2005 m. parduodant „BayernLB“ priklausiusias sporto akcijas F-1 komercijos teisių valdytojo pageidaujamam pirkėjui „CVC Capital Partners“. Be to, bankininkas užtikrino, kad ir pačiam britui už sandėrį būtų sumokėta net 66 mln. JAV dolerių komisinių.

B. Ecclestone'as iki šiol mokėjimo G. Gribkowsky fakto neneigė, tačiau vadino tai ne kyšiu, o mokesčiu už tylėjimą – esą vokietis jį šantažavo grasinimais įskųsti F-1 komercijos teisių valdytoją Didžiosios Britanijos mokesčių institucijoms. Kol kas nei jis, nei „CVC Capital Partners“ tokio teismo proceso posūkio nekomentavo.

Manoma, kad G. Gribkowsky prisipažinimas gali liūdnai atsiliepti tiek B. Ecclestone'ui, tiek „CVC Capital Partners“, nes šiems dabar civiliniai „BayernLB“ ieškiniai bei galimas kitų institucijų persekiojimas. Be to, labai abejotina tampa kol kas laikinai atidėto „Formulės-1“ įmonių grupės viešojo akcijų platinimo perspektyva.