Trečiadienio vakarą iš trasos į viešbutį važiavę ekipos darbuotojai pagrindiniame į sostinę Manamą vedančiame kelyje pateko į protestuotojų ir policijos susirėmimo sūkurį. Šalia jų sustojusio automobilio sprogo numestas Molotovo kokteilis.

Nors incidento metu niekas nenukentėjo, nebenorėdami rizikuoti savo saugumu du „Force India“ komandos darbuotojai – vienas jų buvęs susirėmime atsidūrusiame automobilyje – išskrido atgal į Didžiąją Britaniją.

Protestai toliau vyksta įvairiose Bahreino dalyse, o savaitgalį turėtų dar labiau suintensyvėti. Dalį nepasitenkinimo reiškimo akcijų ketinama surengti ir netoli grasos.

Bahreino opozicijai priklausančio Žmogaus teisių centro vadovas Nabeelas Rajabas užtikrina, kad protestuotojai nesiruošia naudoti smurto prieš „Formulės-1“ pasaulio atstovus.

„Niekas nieko nesužeis, nieko iš „Formulės-1“, nieko. Jie pyksta ant sporto, tačiau tai nėra nukreipta prieš konkrečius asmenis – esmė čia politika“.

„Mes protestuojame, kad „Formulei-1“ pademonstruotume savo pyktį dėl lenktyniavimo čia. Žmonės mato, kad „Formulė-1“ atstovauja šią diktatūrą. Valdančiam režimui turėtų būti taikomos sankcijos, o ne suteikiamos tokios dovanos kaip „Formulė-1“.

Nors prognozuojama, kad savaitgalį protestai Bahreine bus dar didesni, Sakhiro lenktynių trasos atstovas patikino, kad nerimauti nėra jokio pagrindo.

„Tai buvo atsitiktinis incidentas. Mano žmona taip pat ten pateko. Protestuotojai nesitaikė į automobilius, šie tiesiog pasipainiojo jų kelyje. Niekas nebuvo sužeistas“, – sakė Zayedas R. Alzayani. - Nevadovauju policijai. Jie geriau už mane žino, ką daryti. Mano darbas – surengti lenktynes“.

Ketvirtadienį kelias iš trasos į Bahreino sostinę jau buvo griežtai saugomas – jame buvo dislokuotos didelės policijos pajėgos, įrengti dažni patikrinimo taškai.