Šiek tiek nusivylę pasiektais rezultatais

Komandos pilotai Lewisas Hamiltonas ir Jensonas Buttonas abiejuose pirmuosiuose sezono etapuose pelnė dvi pirmąsias starto pozicijas, tačiau lenktynėse pirmasis abu kartus finišavo trečias, o antrasis vienerias varžybas laimėjo, o kitose neiškovojo nei taško. Taip ekipa surinko 55 taškus iš 86 galimų.

„Manau, kad mūsų Australijoje ir Malaizijoje iškovotos starto pozicijos buvo fantastiškas pasiekimas. Esame labai labai tuo patenkinti. Nors už tai ir neskiriama taškų, tokios starto pozicijos buvo nuostabūs pasiekimai komandai ir puikaus atlikto darbo rezultatas“, – pareiškė P. Lowe.

„Po pirmųjų dvejų lenktynių esame šiek tiek nusivylę, nes šių dviejų rezultatų kvalifikacijoje nepavertėme didesniu taškų kiekiu. Pelnėme nemažai taškų, tačiau tokiame čempionate, kuris bus labai ilgas ir sunkus, turi pelnyti (kiek įmanoma daugiau – red. past.) taškų, kol esi pajėgus, nes negali būti tikras, kad tokią formą išlaikysi visą sezoną“.

„Vykdami į Kiniją esame pasiryžę ne tik, jei galėsime, užimti pirmąją starto eilę, bet ir paversti tokį rezultatą į gerą pasirodymą sekmadienį“.

Kvalifikacijoje pranašumas didesnis nei lenktynėse

Pažymėjęs, kad tiksliai spręsti apie pajėgumą pagal lenktynes Australijoje ir Malaizijoje vargu ar galima, P. Lowe pastebėjo, kad „McLaren“ kvalifikacijoje turi didesnį pranašumą nei lenktynėse.
„Manau, kad labai sunku ką nors spręsti pagal lenktynes Malaizijoje. Jas lėmė padangų būklė ir, ypač, padangų temperatūra“, – aiškino komandos technikos direktorius.

„Manau, kad geriau mūsų situaciją atspindėjo lenktynės Australijoje. Varžybose ten buvome šiek tiek apriboti kuro sąnaudų. Tai buvo neidealios lenktynės“.

„Panašu, kad kvalifikacijoje turime didesnį pranašumą nei lenktynėse, tad šioje srityje dar turime padirbėti. Lyginant su „Red Bull“, ši situacija praėjusiais metais buvo atvirkštinė, kai jie atrodė labai stiprūs kvalifikacijoje ir pelnydavo geresnes starto pozicijas, o lenktynėse nebuvo ženkliai greitesni už mus“.

Į Kiniją atsiveža patobulintą techniką

P. Lowe pasidalino „McLaren“ technikos tobulinimo planais, tačiau teigė neturintis didelių vilčių, kad komandai automobilio papildymais pavyks padidinti turimą pranašumą.

„Šiam etapui turime nemažai atnaujinimų, beveik visose automobilio srityse“, – teigė specialistas.

„Tikimės ženklaus pajėgumo pagerinimo, tačiau manome, kad mūsų padėtis kvalifikacijoje ir lenktynėse išliks tik panaši į tą, kokia buvo iki šiol. Būčiau nustebęs, jei pagrindiniai mūsų varžovai pastebimai nepagerintų savo pajėgumo“.

„Dalyvaujame nuožmiose technikos tobulinimo sezono metu lenktynėse, ypač tarp geriausių komandų. Jos jau prasidėjo. Mes bandysime atlikti savo vaidmenį. Žiūrėsime, ar išlaikysime kvalifikacijoje turimą pranašumą“.