„Nederėtų pamiršti, jog L. Hamiltonas „Formulėje-1“ lenktyniauja dar tik penkiolika mėnesių. Jis dar nėra visiškai atsiskleidęs ir būtų neteisinga to tikėtis“, - kalbėjo buvęs lenktynininkas.

„Jam dar tikrai trūksta patirties. Jei jis manęs paprašytų patarimo, aš jam atsakyčiau - neskubėk ir nereikalauk per daug iš savęs, - teigė triskart pasaulio čempionas.

J. Stewarto nuomone, ir Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) lenktynių teisėjai elgiasi nenuosekliai.

Specialisto teigimu, iš šalies atrodo, kad lenktynes reguliuojanti organizacija po padidinamuoju stiklu stebi „McLaren“ komandos veiksmus ir vos tik pastebėjusi mažiausią nusižengimą, skiria jai drakoniškas bausmes.

Buvęs lenktynininkas pastebėjo, kad FIA teisėjai nesiėmė jokių veiksmų prieš techniškai netvarkingą bolidą Prancūzijos GP lenktynėse vairavusį Kimi Raikkoneną iš „Ferrari“ komandos.

„Pastaruoju metu galėjome matyti FIA į kairę ir į dešinę dalijančią baudas. Tiek kalbant apie starto pozicijų nuobaudas, tiek ir apie pinigines bausmes“, - pareiškė J. Stewartas. - Pilotai skundžiasi dešimteriopai išaugusiomis superlicencijų, reikalingų norint lenktyniauti, kainomis. Visa tai atrodo kaip dar vienas būdas FIA prasimanyti pinigų.

„Kyla abejonių ir dėl nuoseklumo skiriant nuobaudas. Daug žmonių, nedirbančių „McLaren“ komandoje, kalba, kad FIA atidžiau ieško klaidų „McLaren“ stovykloje nei kitose ekipose“, - teigė „Formulės-1“ specialistas.

Daugiau informacijos ieškokite:.">