Laimėjęs varžybas Spa-Francorchamps trasoje suomis atsilikimą nuo pirmaujančio „McLaren“ piloto Lewiso Hamiltono sumažino nuo 18 iki 13 taškų. Iki čempionato pabaigos liko vos 3 lenktynės.

„Mes nepasidavėme ir mes vis dar kaunamės. Mes ir vėl sumažinome atsilikimą. Šiek tiek praradome paskutinėse lenktynėse, tačiau gali nutikti bet kas. Liko dar trejoss lenktynės, visi yra taip arti vienas kito, mes kausimės iš visų jėgų, o kartais bet kam iš mūsų gali nutikti nelaimė“, - pareiškė K. Raikkonenas.

„Mes ir toliau stengsimės ir žiūrėsime, kaip seksis. Jei mums pavyks, tai bus neįtikėtina, tačiau mes tikrai stengsimės ir nepasiduosime“, - pažymėjo lenktynininkas.

Suomis prisipažino, kad tikėjosi sėkmės Belgijos trasoje, kuri nuo praėjusių lenktynių Italijoje skiriasi tuo, jog čia daugiau reikšmės turi „Formulės-1“ bolidų aerodinamika.

„Mes žinojome, kad čia būsime žymiai stipresni nei Monzoje (Italijoje – red. past.)“, - kalbėjo „Ferrari“ pilotas.

„Žinome priežastis, dėl kurių negalėjome kovoti su jais tokiose trasose kaip Monza, Monakas ar Monrealis (Kanadoje – red. past.). Stengiamės išspręsti šias problemas prieš kitų metų sezoną, ir tada mes galėsime būti gana stiprūs (tokiose trasose – red. past.). Čia (Belgijoje – red. past.) daugiau reikšmės turi aerodinamika, o mūsų bolidas šioje srityje yra stipresnis“, - paaiškino jis.

K. Raikkonenas atsisakė prognozuoti artimiausių čempionato lenktynių Japonijoje rezultatus, tačiau prasitarė, jog Fuji trasa gali būti neparanki „Ferrari“ bolidams.

„Aš net nežinau, kaip atrodo šis žiedas, todėl man sunku ką nors pasakyti. Kiek girdėjau, mums tai gali būti ne pati geriausia vieta, tačiau dar pažiūrėsime. Paskutiniosios trejos lenktynės gali susiklostyti bet kaip – kova bus artima“, - teigė suomis.

„Kvalifikacijoje turime sunkiai kovoti su „McLaren“, tačiau lenktynių metu galime būti stipresni. Turime siekti pažangos kvalifikacijoje, o ir lenktynėse visada galime būti dar greitesni. Mes toliau dirbsime ir stengsimės tobulėti“, - pridūrė jis.

Daugiau informacijos ieškokite .">