„Stovėti gali vienintelis asmuo. Ketvirtas teisėjas turi liepti atsisėsti, o jeigu neklauso – galima išsikviesti aikštės teisėją. Jis žaidėjui už nesportišką elgesį gali parodyti geltoną kortelę, o oficialų asmenį išvaryti į tribūnas“, – taisykles portalui DELFI aiškino Lietuvos futbolo A lygos teisėjas Vijūnas Vasiliauskas.

C. Ronaldo žaidimo faktorius turėjo būti vienas iš lemiamų veiksnių Europos futbolo čempionato finale, tačiau pademonstruoti savo talento svarbiausioje metų dvikovoje jam nepavyko. Jau pačioje mačo pradžioje (8 min.) Dimitri Payet savo dešiniuoju keliu „įvažiavo“ į atraminę C. Ronaldo koją – kairįjį kelį, taip patiesdamas varžovą ant Sen Deni „Stade de France“ vejos.

Skausmo perkreiptu veido CR7 kurį laiką gulėjo žemės, vėliau bandė tęsti rungtynes, tačiau viskas veltui – skausmas buvo toks stiprus, kad nepadėjo nei šaldymo priemonės, nei medikų subintavimas – pirmojo kėlinio viduryje C. Ronaldo iš aikštės buvo išneštas ant neštuvų.

Bet komandos draugai savo žvaigždei padovanojo tikrą šventę – per pratęsimą, 109 min., Ederis įmušė, kaip vėliau paaiškėjo lemiamą įvartį, po kurio iš savo vietos pakilo ir pats C. Ronaldo. 31-erių futbolininkas nekantraudamas laukė finalinio teisėjo švilpuko, o jo elgesys tapo interneto sensacija.

„Bet finale – kitaip: paskutinės minutės, emocijos. Ronaldo iki įvarčio sėdėjo, o po to... Ką tu ten gali jį nulaikyti – pas jį advokatai geresni nei pas teisėją“, – juokėsi V. Vasiliauskas.

C. Ronaldo elgesio epizodų kompiliacija feisbuke pasidalijo „Real Madrid World“ puslapis, kuris pridėjo prierašą: „Cristiano Ronaldo debiutas trenerio kėdėje. Privalote pasižiūrėti šį vaizdo įrašą... Kaip galima nekęsti šio vyruko?“

Per 10 valandų šis vaizdo įrašas feisbuke buvo peržiūrėtas 4 mln. kartų.

Vis tik C. Ronaldo – ne pirma pasaulinio ryškumo sporto žvaigždė, lyderio-trenerio sugebėjimus demonstravusi ne pagal taisykles.

Vienas geriausių NBA žaidėjų LeBronas Jameas šiemet taip „pasižymėjo“ reguliariojo sezono rungtynėse. Ir ne vieneriose.

„LeBronas – tarsi treneris. Jo krepšinio IQ – itin aukštas. Mes diskutuojame, kaip galima būtų atlikti vieną ar kitą ataką – taip aš elgiuosi su visais savo geriausiais žaidėjais. Mes esame draugai, bet jis supranta, kad aš esu bosas ir mano žodis yra lemiamas“, – apie neeilinius santykius su lygos superžvaigžde prieš NBA superfinalą ESPN televizijai pasakojo Klivlando „Cavaliers“ treneris Tyronnas Lue.

Tiesa, ir daugiau pasaulio sporto žvaigždžių dažnai imasi lyderio-trenerio vaidmens, tačiau jie stengiasi elgtis pagal taisykles – patarimus dalija minučių pertraukėlių metu arba tiesiog nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)