Praktiškai per vieną mėnesį pralaimėti antrąjį finalą... Tai yra mėšlas, visiškas mėšlas.
Аntoine'as Griezmannas
„Esu nepaprastai laimingas. Mes sukūrėme istoriją. Tai buvo kažkas, ko ieškojome, siekėme nuo 2004-ųjų. Prašiau Dievo, dangaus, kad suteiktų man galimybę tapti čempionu, kadangi to nusipelnėme. Visuomet tikėjau, kad turime užtektinai galimybių nugalėti, o mūsų strategija ir mentalitetas – laimėtojų“, – po mačo emocijas liejo 31-erių C. Ronaldo, didžiąją susitikimo dalį dėl skausmingos traumos turėjęs praleisti ant atsarginių suolo ir greta jo – portugalų lyderis buvo pakeistas dar pirmajame kėlinyje.

„Tai vienas iš laimingiausių momentų mano karjeroje. Turiu padėkoti visiems – savo bičiuliams, treneriui, visai Portugalijai. tai nepamirštamas momentas“, – triumfavo Madrido „Real“ žvaigždė. Tiek jis, tiek Portugalijos rinktinė Europos čempionate triumfavo pirmą sykį istorijoje.– Mėginau sugrįžti, bet mano kelis tino ir aš nebegalėjau. Per daug skaudėjo. Tai nebuvo finalas, kokio aš norėjau tačiau esu labai laimingas. Tai trofėjus visiems portugalams, visiems imigrantams, visiems žmonėms, kurie mumis tikėjo, taigi, esu labai laimingas ir labai didžiuojuosi“.

Portugalijos pareigūnų duomenimis, Prancūzijoje gyvena maždaug 1,2 mln. Portugalijos piliečių ir portugalų kilmės prancūzų.

Tuo metu A. Griezmannas, kuris, nepaisant pralaimėjimo, tapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju su 6 įvarčiais, dėl finalo mačo apmaudžiai skėsčiojo rankomis ir neslėpė nusivylimo. Lemiamose rungtynėse jis sukūrė keletą pavojingų progų, tačiau nuginkluoti varžovų vartininko puolėjui taip ir nepavyko.

„Praktiškai per vieną mėnesį pralaimėti antrąjį finalą... Tai yra mėšlas, visiškas mėšlas. Tačiau aš nepasiduosiu, turiu būti kur kas stipresnis“, – kalbėjo A. Griezmannas, gegužės pabaigoje C. Ronaldo ir kompanijai pralaimėjęs ir kitas itin svarbias rungtynes. Tąsyk su Madrido „Atletico“ A. Griezmannas Čempionų lygos finale turėjo pripažinti „Real“ pranašumą.

„Sportas – žiaurus dalykas, bet mes su Prancūzija turime pakankamai jauną komandą ir dar sugrįšime į finalą, kad galėtume šaliai padovanoti prestižinį trofėjų“, – kalbėjo 25-erių metų rezultatyviausias turnyro žaidėjas.

Primename, kad Pоrtugalija finale sensacingai parklupdė Prancūziją, o pergalingą įvartį antrojo pratęsimo metu 109 min. pelnė Ederas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)