„Sostinė – Lisabona, tada Paryžius. Portugalijoje yra apie 11 mln. žmonių, tačiau kitur, ypač Paryžiuje, jų – taip pat pilna“, – tęsė jis oficialiai UEFA svetainei.

Prancūzijoje – didžiausia portugalų emigrantų bendruomenė, kurią sudaro gerokai daugiau nei milijonas gyventojų, priskiriančių save portugališkai kilmei, o daugelis jų gyvena būtent Paryžiuje.

Trys Fernando Santoso komandos nariai – vartininkas Anthony Lopesas, gynėjas Raphaelis Guerreiro ir saugas Adrien Silva – yra gimę UEFA Euro 2016 priimančioje šalyje.

„Aš gimiau Prancūzijoje, bet mano tėvai – portugalai, taigi aš turiu dvi širdis. Portugalas šis turnyras – tarsi namų. Prisimenu, kai 2014 metais „Stade de France“, vyko draugiškos rungtynės tarp Prancūzijos ir Portugalijos (2:1 – DELFI). Tada atrodė, kad tribūnose portugalų gerbėjų yra daugiau nei prancūzų“, – pasakojo G. dos Santosas.

Tiesa, beveik visi jie skandavo prancūziškai („Allez Portugal!“), o ne savo gimtąja kalba.

„Daugelis jų laiko save portugalais, nors ir gimė Prancūzijoje, turi prancūziškus pasus ir kalba tik prancūziškai, kaip ir aš“, – atskleidė Susette Simoes.

„Portugalai čia gerai integruojasi į visuomenę ir atmosfera būna puiki“, – paaiškino Phillipe'as Moreira, kuris savo vaikus augina pagal dvi kultūras.

Tačiau artėjant Euro 2016 finalui tokia situacija sukuria tam tikrą vidinį konfliktą.

„Pasibaigus rungtynėms aš vis tiek verksiu, nes viena komanda bus pralaimėjusi“, – atviras Ph. Moreira.

„Bus sunku, nes norime, kad abi komandos laimėtų. Mano širdis bus padalinta. Palaikysiu Portugaliją, bet taip pat Prancūziją“, – pritarė S. Simoes.

Tuo metu G. dos Santos ryžtingesnis:

„Prancūzai laimėjo 1984 ir 2000 metais, o portugalai dar niekada, todėl dabar jų eilė!“

Kiek iš daugiau nei 81 tūkstantį žiūrovų talpinančių „Stade de France“ tribūnų iš tikrųjų palaikys Portugaliją finale, paaiškės jau netrukus. UEFA Euro 2016 finalo pradžia – sekmadienį 22 valandą.

Visgi galima neabejoti, kad tarp gausybės spalvingų fanų netrūks ir žaviųjų dailiosios lyties atstovių, kurios aistringai palaikys savo herojus, kaip kad tai darė ir per ligšiolinius mačus.

DELFI galerijoje – karštosios portugalės ir prancūzės, norom ar nenorom priverčiančios vyrukus kartais nusukti akis net nuo įvykių aikštėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (89)