„Kol kas mes jaučiame euforiją, bet laiko iki finalo praktiškai nėra. Liko vos dvi dienos. Jau pradėjome rengtis rungtynėms su Portugalija“, - sakė puolėjas, kuris buvo išrinktas geriausiu mačo futbolininku.

– Jūs neįmušėte baudinio Čempionų lygos finale. Ar šįkart eidamas smūgiuoti jautėtės tvirtai? Kuris įvartis jums buvo lengvesnis: baudinys ar smūgis iš žaidimo beveik į tuščius vartus?

– Anas įvykis manęs nedemoralizavo. Aš buvau pasirengęs mušti baudinį dar vieneriose svarbiose rungtynėse. Antro įvarčio atveju, man nusišypsojo sėkmė. Kamuolys tiesiog atskriejo pas mane, kai po Polio Pogba skersavimo jį bandė perimti Manuelis Neueris. Man liko tik nukreipti kamuolį į vartus.

– Jaučiatės triumfo autoriumi? Jūs pelnėte jau 6 įvarčius, veikiausiai tapsite rezultatyviausiu čempionato futbolininku, o jūsų dar laukia finalas...

– Iki tikro triumfo liko dar vienerios rungtynės. Jeigu mes laimėsime Euro 2016, tai, be abejo, bus didžiausias mano karjeros pasiekimas. O rezultatyviausio turnyro žaidėjo prizas nėra man toks jau svarbus.

Kitas Prancūzijos rinktinės žaidėjas Olivier Giroud džiaugėsi pergale prieš Vokietiją.

„Nekantriai lauksime finalo, kad baigtume Euro 2016 taip, kaip laukia visa šalis. Dabar mes džiaugiamės pergale, kurią pasiekėme labai sunkiai. Pirmame kėlinyje Vokietija turėjo tam tikrą pranašumą, bet mes lemiamu momentu sugebėjome įmušti įvartį. Tas baudinys tapo lūžio momentu. Po jo mums tapo lengviau žaisti. Svarbiausia dabar iškovoti pagrindinį turnyro prizą sekmadienį“, – sakė Prancūzijos rinktinės puolėjas.

Prancūzų treneris Didier Deschamp'as po pergalės buvo gana santūrus. Iki rungtynių su vokiečiais jis šios šalies nacionalinę komandą vadino stipriausia čempionate, bet dabar jau ruošiasi kovai su kitu varžovu.

„Mes žengėme svarbų žingsnį šiame Euro 2016 turnyre, bet pagrindinį darbą turėsime atlikti sekmadienį. Reikia finalą pasiekti geros fizinės būklės. Esu dėkingas komandai, kad sugebėjome laimėti tokias sunkias rungtynes. Visi mes suprantame, ką reiškia nugalėti pasaulio čempionę Vokietiją. Be abejo, svarbiausią vaidmenį suvaidino visos šalies palaikymas. Mes galime padovanoti prancūzams tokias emocijas, kurios padeda pamiršti viską. Manau, kad mums pavyko suvienyti visą šalį“, – kalbėjo D. Deschamps'as.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Lowe'as, kurio sutartis su Vokietijos rinktine galioja iki 2018 metų, buvo vienas nelaimingiausių žmonių Marselyje.

„Mums pritrūko sėkmės. Jei 2010-ais ir 2012-ais mes pralaimėjome komandoms, kurios buvo stipresnės, tai dabar prancūzai nebuvo pajėgesni už mus. Tiesiog žaidimas susiklostė taip, kad viskas buvo prieš mus, pradedant prieš pat pertrauką praleistu įvarčiu po baudinio...“, – sakė J. Lowe'as.

– Ką jūs galite pasakyti apie baudinį, kuris buvo svarbiausias rungtynių momentas?

– Nekalbėsiu apie teisėjų sprendimus. Kaip treneris aš turiu su jais susitaikyti. Kamuolys lietė B. Schweinsteigerio ranką, bet tai buvo situacija, kai jis tiesiog nespėjo jos patraukti. Judesyje tu negali kontroliuoti rankų. Jis šoko link kamuolio. Tai tiesiog nelemtas atsitiktinumas. Negaliu kaltinti Bastiano dėl to epizodo. Kai praleidi įvartį 45+2 min., tai yra šokas. Vyrukai buvo prislėgti rūbinėje, nes žaidimas nieko panašaus neprognozavo.

Jei pralaimi 0:2, negali sakyti, kad tai buvo nepelnyta. Manau, kad Prancūzija nugalės Portugaliją finale. Nežinau, kaip (pusfinalio) rezultatas atsilieps mano kontraktui. Dabar aš tiesiog esu nusivylęs. Kaip ir visa Vokietija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)