Abu įvarčius nugalėtojams pelnė prancūzų puolimo lyderis Antoine'as Griezmannas, pasižymėjęs 45+2 min. iš 11 metrų baudinio ir 72 min. Jis buvo išrinktas geriausiu mačo žaidėju.

Pirmas įvartis į Manuelio Neuerio vartus krito po to, kai prancūzams pakėlus kampinį savo baudos aikštelėje ranka sužaidė Bastianas Schweinsteigeris ir buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį šaltakraujiškai realizavo A. Griezmannas.

Antro kėlinio viduryje vokiečiai ir vėl suklydo atlikdami perdavimus prie savo vartų, Paulis Pogba pakabino kamuolį į baudos aikštelę, kurioje nesėkmingai sužaidė M. Neueris ir A. Griezmannas vienu lietimu pelnė savo antrą įvartį. Tai, beje, buvo vienintelis M. Neuerio iš žaidimo praleistas įvartis Euro 2016 (kiti du – 11 m baudiniai).

Finale sekmadienį Sen Deni „Stade de France“ stadione Prancūzija susitiks su Portugalija, kuri pusfinalyje 2:0 pranoko Velsą.

Prancūzai, kurie su 7 taškais tapo A grupės nugalėtojais, aštuntfinalyje 2:1 (0:1) įveikė Airiją, o ketvirtfinalyje net 5:2 (4:0) sutriuškino Islandiją.

Tuo metu vokiečiai, kurie taip pat su 7 taškais laimėjo C grupę, aštuntfinalyje 3:0 (2:0) pranoko Slovakiją, o ketvirtfinalyje tik po 11 metrų baudinių serijos 7:6 (1:1; 6:5) eliminavo Italiją.

Rungtynėms teisėjavo 44-erių metų italas Nicola Rizzoli.

A. Griezmannas kol kas pirmauja rezultatyviausių žaidėjų sąraše. Jo sąskaitoje – jau 6 įvarčiai. Po 3 yra pelnę ir jo tautiečiai Olivier Giroud bei Dimitri Payet.

Rezultatyviausias vokietis – 2 kartus pažymėjęs Mario Gomezas, tačiau jis dėl pakinklės sausgyslės traumos UEFA Euro 2016 pusfinalyje nebežaidė.

Rungtynės:

Vokietija 0 – 2 Prancūzija
45+2' [0 – 1] Antoine Griezmann (11 m)
72' [0 – 2] Antoine Griezmann

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1214)