Velsui, kuris paskutinį kartą tarptautiniame futbolo turnyre žaidė 1958 metais, apskritai tai yra debiutas Europos čempionatuose. Pastarąjį pusamžį vienintelė britų komanda, patekdavusi į pirmenybes buvo Anglija.

„Mes nebūsime favoritai, tačiau tikime vienas kitu“, – pareiškė valų komandos treneris Chrisas Colemanas.

„Jie kuria istoriją o tai – svajonės išsipildymas. Šie vyrukai dėl savo šalies gali pramušti net plytų sieną. Jie pademonstravo fantastišką komandinę dvasią ir gebėjimą žaisti kartu. Sportas ir kultūra yra du esminiai bruožai, kurie apibūdina Velsą ir valus“, – didžiavosi šios šalies futbolo asociacijos vadovas Jonathanas Fordas.

Chris Coleman + @FAWales coaching staff ⚽ 👌#PORWAL #EURO2016https://t.co/4UHJoFpKBr— UEFA EURO 2016 (@UEFAEURO) July 6, 2016

Portugalai, kurie į Europos čempionatų pusfinalį iškopė jau penktą kartą istorijoje sieks priartėti prie svajonės, kurią iš savo rankų išleido 2004-aisiais. Tuomet Portugalijoje vykusiose pirmenybėse šeimininkai finale sensacingai 0:1 nusileido Graikijai.

„Mes esame atsakingi už savo pačių istorijos kūrimą. Istorija ir tradicijos yra svarbu žmonėms ir šalims, o būtent tai mums čia ir padeda. Bet dabar mes verčiame naują metraščių puslapį. Norėdami pasiekti savo tikslą, turėsime žengti gigantišką žingsnį – bus sunku, bet mes turime talento laimėti“, – mintimis dalijosi portugalų treneris Fernando Santošas.

„Visgi šis mūšis – tikrai nėra Ronaldo prieš Bale'ą“, – pridėjo jis.

Tačiau būtent šių dviejų Madrido „Real“ žvaigždžių akistata kelia didžiausią intrigą. Tiesa, bent kol kas šiame čempionate geriau atrodo Garethas Bale'as, kuris atvedė komandą jau į keturias pergales ir iš viso pelnė tris įvarčius.

Tuo metu Portugalija dar nė sykio nelaimėjo per pagrindinį rungtynių laiką, o Cristiano Ronaldo įmušė tik du įvarčius. Ir abu toje rezultatyvioje akistatoje prieš Vengriją (3:3).

Portugalų žvaigždė jau ne vieną rekordą pagerino vos tiks žengdamas ant vejos, tačiau svarbiausioje statistinėje grafoje pasižymėti niekaip nesiseka. Vis tik šalis tikisi, kad ekipos lyderis ryškiausiomis spalvomis sužibės būtent lemiamu turnyro metu.

Su 8 įvarčiais C. Ronaldo rikiuojasi antras pagal Europos čempionatuose pelnytų įvarčių skaičių, bet jis vis dar gali aplenkti Michelį Platinį (9). Portugalų kapitonas taip pat gali tapti pirmuoju futbolininku nuo 1964-ųjų, po įvartį įmušusiu dviejuose skirtinguose EURO pusfinaliuose.

Mūšyje, kuris Lietuvos laiku prasidės 22 val., žaisti negalės Benas Daviesas ir Aaronas Ramsey iš Velso bei Williamas Carvalho iš Portugalijos. Finale šios poros nugalėtojas susikaus su pasaulio čempione Vokietija arba šeimininke Prancūzija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)