Portugalai, kurių gretose buvo Pauleta, Luisas Figo, Ricardo Carvalho, Cristiano Ronaldo, Maniche, Deco, Rui Costa, Nuno Gomesas ir kiti, iš viso smūgiavo 16 kartų ir kėlė 10 kampinių, bet taip ir nepramušė geležinės varžovų gynybos bei pralaimėjo 0:1.

Apskritai graikai per visą Euro 2004 suklupo tik sykį, kai paskutinėse grupės rungtynėse 1:2 nusileido Rusijai.

Prieš šias pirmenybes Graikijos komanda FIFA reitinge buvo tik 35-a, o tikimybė, kad būtent ji taps čempione, buvo vertinama viso labo 1 prie 150. Visgi neįtikėtiną gynybą, taktinę brandą ir atsidavimą parodę Otto Rehhagelio auklėtiniai nustebino visus varžovus ir kėlė trofėjų virš savo galvų bei FIFA reitinge šoktelėjo į 14-ą poziciją.

Tiesa, šių metų Europos čempionate graikų nebuvo. Atrankos varžybų F grupėje jie liko paskutiniai, į priekį praleidę Šiaurės Airiją, Rumuniją, Vengriją, Suomiją ir net Farerų salas.

Beje, dar prieš 12 metų, 1992-aisiais, Senojo žemyno čempionais taip pat netikėtai tapo Danijos futbolininkai, taigi ar pasikartos 12 metų ciklas ir 2016-aisiais vėl sulauksime, pvz., Velso triumfo?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)