Pirmas įvartis krito jau 13-ą minutę: Blaise'as Matuidi nuo vidurio aikštės atliko tolimą perdavimą, o gynėjus aplenkęs ir kamuolį sėkmingai susistabdęs Olivier Giroud atsidūrė vienas prieš vartininką ir pastarąjį nuginklavo.

Neilgai trukus žiūrovai išvydo ir antrą tikslų smūgį. Nuo kampinio gairelės pakeltą kamuolį aukštai pašokęs pasiekė Paulis Pogba ir galva jį pasiuntė į varžovų vartų tinklą.

Islandijos rinktinė bandė kurti progas, tačiau prancūzai juos „žudė“ kontratakose – prieš pačią pirmojo kėlinio pabaigą krito dar du įvarčiai: 43-ią minutę šūviu kaire koją vartininką nuginklavo Dimitri Payet, o jau po akimirkos komandos draugo sukurtą progą tobulai išpildė Antoine'as Griezmannas, po šio tikslaus smūgio su 4 įvarčiais tapęs rezultatyviausiu čempionato žaidėju.

Po pertraukos plojimais ir „ūkavimais“ savų sirgalių palaikomi islandai galiausiai pasiekė savo: 56-ą minutę paguodos įvartį įmušė Kolbeinnas Sigthorssonas. Tiesa, jau po kelių akimirkų keturių įvarčių persvarą atstatė galva pasižymėjęs O. Giroud.

Tačiau vikingai sugebėjo pademonstruoti savo tikrąjį kovingumą ir 84-ą minutę smūgiu galva antrąjį ekipos įvartį pelnė Birkiras Bjarnasonas, leidęs Islandijai prieš prancūzus laimėti bent jau antrą kėlinį.

Pusfinalyje Prancūzijos futbolininkų laukia dvikova su pasaulio čempione Vokietijos rinktine.

Rezultatas:

Prancūzija 5 – 2 Islandija
13' [1 – 0] Olivier Giroud
20' [2 – 0] Paulis Pogba
43' [3 – 0] Dimitri Payet
45' [4 – 0] Antoine'as Griezmannas
56' [4 – 1] Kolbeinnas Sigthorssonas
59' [5 – 1] Olivier Giroud
83' [5 – 2] Birkiras Bjarnasonas

Prancūzijos rinktinės starto sudėtis: Hugo Lloris, Bacary Sagna, Patrice'as Evra, Laurentas Koscielny (72' Eliaquimas Mangala), Samuelis Umtiti, Blaise'as Matuidi, Antoine'as Griezmannas, Moussa Sissoko, Paulis Pogba, Dimitri Payet (80' Kingsley Comanas) ir Olivier Giroud (60' Andre-Pierre Gignacas).

Islandijos rinktinės starto sudėtis: Hannesas Thoras Halldorssonas, Birkiras Saevarssonas, Ari Skulasonas, Ragnaras Sigurdssonas, Kari Arnasonas (46' Sverriras Ingi Ingasonas), Johannas Bergas Gudmundssonas, Aronas Gunnarssonas, Birkiras Bjarnasonas, Gylfi Sigurdssonas, Jonas Dadi Boedvarssonas (46' Alfredas Finnbogasonas) ir Kolbeinnas Sigthorssonas (83' Eiduras Gudjohnsenas).

Šios abi komandos tarpusavyje iki šiol buvo susigrūmusios 11 kartų: 8 mačai baigėsi prancūzų pergalėmis, 3 – lygiosiomis. Įvarčių santykis šiose akistatose buvo 30:8 Prancūzijos naudai.

Aštuntfinalyje prancūzai turėjo vargo, bet 2:1 eliminavo Airiją, o islandai sensacingai iš turnyro išmetė Angliją – 2:1.

Prancūzijos ekipa, kuri yra laikoma viena iš pagrindinių favoričių triumfuoti, Europos čempionate žaidžia devintą kartą istorijoje. Iki šiol jai trofėjų kelti į viršų pavyko dukart – 1984 ir 2000 metais. Tuo metu islandai buvo šio turnyro debiutantai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1726)