Vos 332 tūkst. gyventojų turinti Islandija Europos futbolo čempionate apskritai žaidžia pirmą kartą, tačiau dar nėra patyrusi nė vieno pralaimėjimo. Pirmenybių starte lygiąsias 1:1 su portugalais visi vadino sensacija, tačiau vėliau sekė tik paskutinę akimirką paleista pergalė prieš vengrus (1:1), o grupės etapo finiše parblokšta Austrija (2:1).

Aštuntfinalio mače prieš anglus Islandiją visi tiesiog nurašė, o ir jo pradžia buvo siaubinga – paskirtas 11 metrų baudinys, kurį realizavo Wane'as Rooney. Bet tai vikingų nė kiek neišmušė iš vėžių – vos per 14 minučių jie atsakė dviem tiksliais šūviais, atsilaikė likusį laiką ir sugėdintus futbolo įkūrėjus anglus išsiuntė namo.

„Žaidėjai žino, kad Islandija čia pateko neatsitiktinai. Jeigu jie yra ketvirtfinalyje – reiškia jie šios vietos nusipelnė. Tolimi šūviai iš 35 ar 40 metrų jiems yra tarsi baudos smūgiai ir mes ruošiame taktiką, kaip su tuo susitvarkyti. Jie taip pat sugeba sėkmingai žaisti kontratakose. Islandija nusipelnė įveikti Angliją ir tai padarė žaisdami aukštos klasės futbolą“, – pagyrų išsišokėliams negailėjo Didier Deschampsas.

„Fiziškai jie yra labai stiprūs, todėl mums teks kautis dėl kamuolio. Nors negaliu padidinti savo žaidėjų ūgio, bet turiu tokių, kurie gali kovoti ore. Turime žaisti agresyviai ir saugotis sprigtų“, – pavojams ruošėsi prancūzų vairininkas.

Visgi kad ir kaip šeimininkai besiruoštųsi šiai akistatai, Islandijos futbolininkai pasirengę pateikti staigmenų ir nuliūdinti visą Prancūziją, svajojančią apie titulą. Dar didesnę motyvaciją šiai nykštukinei valstybei turėtų pridėti neįtikėtini sirgaliai – žaidžiant prieš Angliją saviškius prie televizorių palaikė net 99,8 proc. tautiečių, o dar keli tūkstančiai ištikimiausių fanų šėlo stadione.

„Kadangi mums kiekvienos rungtynės yra svarbiausios Islandijos futbolo istorijoje, aš manau, kad žaidėjai prie to jau priprato. Jau įveikėme ne vieną prieš mus pastatytą kliūtį, todėl likusios tik mažės.

Pagrindinė priežastis, kodėl mes žaidžiame vis geriau ir geriau yra tai, kad žaidėjai su kiekvienomis rungtynėmis vis labiau atsipalaiduoja ir augina pasitikėjimą savimi. Ir toliau sakysiu, kad mes vis dar nematėme geriausio Islandijos žaidimo“, – pasaulį dar kartą priblokšti pasiryžęs H. Hallgrimssonas.

„Visuomet sakau, kad futbole visi turi realius šansus. Sakyčiau, kad Prancūzija yra šiokia tokia favoritė, bet negalėčiau jos pavadinti aiškia favorite. Mes privalome tikėti, kad galime laimėti. Jeigu ant vejos žengsime su tokiu nusiteikimu, manau, kad galime pridaryti problemų“, – savo kolegai pritarė Larsas Lagerbackas.

Šios abi komandos tarpusavyje yra susigrūmusios 11 kartų: 8 mačai baigėsi prancūzų pergalėmis, 3 – lygiosiomis. Įvarčių santykis šiose akistatose – 30:8 Prancūzijos naudai.

Paskutiniojo ketvirtfinalio pradžia – 22 val. Lietuvos laiku, o jo laimėtojas dėl vietos finale kovos prieš pasaulio čempionę Vokietiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (185)