Europos ir pasaulio čempionatų istorijoje Vokietijos rinktinė iki šiol italų nė karto nebuvo nugalėjusi: iš 8 rungtynių keturios baigėsi Italijos pergalėmis, o dar keturios – lygiosiomis.

Ir devintas kartas nemelavo: po itin permainingos ir nervingos 11 metrų baudinių serijos pergalės džiaugsmą į vokiečių kiemą atnešė tikslus Jono Hectoro šūvis.

„Noriu padėkoti savo vyrams. Pastaruosius dvejus metus jie žaidė ypatingai ir šį laikotarpį užbaigė su neįkainojama patirtimi. Man apmaudu, nes jie nusipelnė žengti toliau. Vis tik leidome sirgaliams mumis didžiuotis ir įrodėme, kad vilkėti šiuos marškinėlius yra privilegija, – sakė italų, kurie aštuntfinalyje 2:0 eliminavo čempionę Ispaniją, treneris Antonio Conte.

– Dauguma šių žaidėjų apskritai pirmą kartą dalyvavo tokio lygio turnyre, todėl aš optimistiškai žvelgiu į Italijos futbolo ateitį.“


Šio triumfo kaina buvo milžiniška, nes užkulisiuose dar prieš mačą kalbėta, kad šio ketvirtfinalio nugalėtojas veikiausiai ir laimės čempionatą. Žaidėjus sukausčiusi įtampa itin išryškėjo baudinių loterijoje, kuomet pro šalį skriejo net 7 smūgiai.

Vokietijos ekipoje suklydo tokie vilkai kaip Thomasas Mulleris, Mesutas Ozilas ar Bastianas Schweinsteigeris, o italų gretose – Matteo Darmianas, Simone Zaza, Graziano Pelle ir Leonardo Bonucci, tokiu pačiu būdu Manuelį Nauerį nuginklavęs rungtynių metu.

Vis tik pastarasis vartininkas ir buvo pripažintas geriausiu mačo žaidėju, nes atrėmė lemiamą italų smūgį 18 baudinių serijoje.

„Išvydome dramą – pratęsimas ir dvi komandos, demonstravusios aukščiausio lygio taktiką. Baudinių serija netgi buvo dar dramatiškesnė. Mums pasisekė. Komandai neturiu jokių priekaištų: buvome geresni per tas 120 minučių. Atsikvėpsime ir tęsime savo žygį“, – kalbėjo Joachimas Lowas.

Pusfinalyje pasaulio čempionai žais prieš šeimininkę Prancūziją arba stebuklus kuriančią Islandiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)